Turnir u Izraelu otvoren porazom

Objavljeno: Petak, 21 Lipanj 2013 19:13 Autor:
Hrvatska odbojkaška reprezentacija je turnir u Izraelu otvorila porazom. Nakon pobjede u Rovinju prošloga tjedna sa 3-0, danas je Izrael bio bolji sa 3-2 (18-21 15-21 21-15 24-22 15-10).

Hrvatska odbojkaška reprezentacija je turnir u Izraelu otvorila porazom. Nakon pobjede u Rovinju prošloga tjedna sa 3-0, danas je Izrael bio bolji sa 3-2 (18-21 15-21 21-15 24-22 15-10).

Može Hrvatska itekako žaliti za ovim porazom jer smo imali vodstvo od 2-0 setovima i dvije meč lopte, međutim Izraelci su se ovoga puta pokazali kao tvrd orah.

Hrvatska je susret otvorila as servisom Peterlina, međutim tijekom prvog seta se nismo uspjeli odvojiti. Vodila se velika bitka, a prijelomnica seta se dogodila kod vodstva Izreala 17-15 kada je prvo Raič poentirao, a zatim je Zhukouski dvama odličnim servisima donio prednost Hrvatskoj. Kod 18-19 za Hrvatsku, trener Šimunčić je bacio u vatru mladog Sedlačeka koji je poentirao as servisom, a set je otišao na našu korist blokom Čosića.
U drugom setu se također vodila velika bitka i nijedna momčad se nije uspjela ozbiljnije odvojiti sve do 13:14 za Hrvatsku kada je Čosić počeo servirati i tada smo se odvojili na 13-17. Izraelci su osvojili 2 poena zaredom i došli do 15-17, međutim prvo je poentirao Sabljak, a zatim je na servis došao Raič koji je odličnim servisima i poenima zaključio drugi set.
U odbojci 2 seta prednosti nisu dovoljna za pobjedu, a to su danas demonstrirali Izraelci. Prvo je Hershko napravio seriju od 4 poena odličnim servisima, a zatim je i blok Izraelaca proradio i tek što je treći set započeo, našli smo se u izgubljenoj situaciji gubivši 9-2. Izraleci su tu prednost održali do kraja i set zaključili sa 21-15.
Četvrti set je započeo isto kao i prva dva seta gdje se nijedna momčad nije uspjela ozbiljnije odvojiti, iako su Izraelci bili stalno u blagoj prednosti. Kod 19-16 za Izrael, Sabljak je vrlo dobrim servisima spriječio organiziran napad Izraelaca, a Raič je poentirao 2 puta zaredom te primorao izraelskog izbornika na time-out. Seriju dobrih servisa je Sabljak okrunio i as servisom te Hrvatskoj donio izjednačenje 19-19, međutim pri sljedećem servisu je pogodio mrežu. Raič je ponovno poentirao za izjednačenje, a zatim je Zhukouski odličnim servisom donio prvu meč loptu koju, nažalost, nismo iskoristili. Peterlin je poenom donio i drugu meč loptu, međutim Izraelci su dobili 3 poena zaredom i set je otišao na njihovu stranu.
U petom setu je naša igra nestala i Izraelci su ubrzo došli do 8-3, a trener Šimunčić je u tom kratkom periodu pozvao čak tri time-outa kako bi igrače smirio. Međutim, nismo se uspjeli približiti i Izrael je slavio sa 15-10 u petom setu.

Naši momci su danas zaista odigrali na visokom nivou, a svakako trebamo izdvojiti naše mlade nade Peterlina i Sedlačeka koji su odigrali jako dobro. Svakako trebamo spomenuti da danas u našoj momčadi nije bilo primača Galića i libera Zimakijevića, a oni su vrlo važna karika naše reprezentacije i to se danas pokazalo ključnim. Trener Šimunčić nije imao riješenja na klupi i vrlo je malo rotirao.

Sutra nas očekuje težak susret sa Bjelorusijom u 16 sati i vjerujemo kako će naši momci izvući pouku iz današnjeg poraza.

Autor: M. Šalinger