U derbiju kola Mladostašice se sa 3-2 vratile iz Pule

Objavljeno: Nedjelja, 04 Ožujak 2012 Autor:

Odbojkašice Mladosti vratile su se s trećeg uspješno odrađenog gostovanja zaredom. Derbi 22. kola PH odigran je u Puli, a Zagrepčanke su u vrlo napetoj i neizvjesnoj utakmici slavile sa 3-2 (25-17, 16-25, 25-20, 20-25, 15-13), zadržavši tako drugo mjesto na ljestvici ispred izravnih suparnica – OTP banke Pula. Na temelju viđenoga, jedini pravedan epilog pulskog dvoboja i bio je podjela bodovnoga “plijena”, u ovom slučaju 1 naprema 2, jer Mladost je ukupno bila bolja samo za jedan poen…

Netko uživa gledajući Ružu vjetrova, netko Larin izbor ili jednu od brojnih stranih serija na domaćim “dalekovidnicama”, a kada biste trenera Mladosti Edu Kleina upitali za njegov “izbor” - odgovor bi vjerojatno glasio: “Najviše uživam u pobjedničkoj seriji svojih igračica!”

U komentaru derbija, strateg Mladosti je najprije naglasio da je to bila “odlična odbojkaška utakmica za hrvatske prilike”.

- Pobijedio je uporniji sastav. U Pulu smo stigli taktički dobro pripremljeni i odigrali smo servis, blok i obranu na visokoj razini. Otpočetka smo krenuli agresivno na servisu, ne dopustivši domaćim igračicama uspostavu njihove igre. Iako su moje igračice ukupno imale više pogrešaka, dobra igra u obrani donijela im je prevagu - Pula je u napadu ostvarila 20 poena manje od nas - rezimirao je Klein.

U raspodjeli osvojenih poena dvije “udarne igle” mladostaškog napada, Šunjić i Bazina, ostale su dosljedne same sebi po visokoj produktivnosti - po 18 poena. I Jelić i Uljević su se međusobno pratile u tom statističkom segmentu (11), a pojačani kompliment za pulsko izdanje zaslužuje Iva Jurišić sa 14 poena. U dvorani “svoje najranije mladosti” tehničarka Antea Tadić ostvarila je pet poena, a uz gore spomenutu trenerovu ocjenu o dobro odigranoj obrani neumitno se veže ime libera Martine Malević.

Budući da su za svakog gosta tri utakmice u nizu – i previše, a ne samo dosta, odbojkašice Mladosti prelaze u fazu “domaće radinosti”. Potkraj dolazećeg tjedna slijede im u dva dana dvije utakmice u Domu odbojke - Zagreb i Kaštela DC.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten