U Gradskom vrtu osnažena suradnja

Objavljeno: Utorak, 17 Travanj 2012 08:26 Autor:
 U Gradskom vrtu osnažena suradnja Foto: www.glas-slavonije.hr

Jedan od sportova koji pripada skupini planetarnih svakako je i odbojka, koja je poprilično popularna u Lijepoj Našoj. To se pokazalo i na Mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se početkom mjeseca igralo u Osijeku.

U dvorani Gradski vrt nastupilo je 400-tinjak dječaka i djevojčica iz čak 37 klubova, što je najbolji pokazatelj da hrvatska odbojka ima zdravu, kvalitetnu i mnogobrojnu bazu. Promocija ovog sporta od prvog je dana prisutna i na Sportskim igrama mladih, a upravo u Gradskom vrtu potpisan je ugovor o suradnji između SIM-a i Hrvatske odbojkaške udruge.

- Na našim Igrama odbojka se igra već 16 godina, za dodatno poboljšanje uvjeta i dodatnu afirmaciju svakako je nužna i suradnja s našom krovnom odbojkaškom organizacijom. Primjerice, za vrijeme naših natjecanja, plaćamo suce i sve ono što ide uz organzaciju turnira i utakmica. U pomoć sada uskače HOU, koja će omogućiti potrebnu logistiku, dok će financijska sredstva biti usmjerena za dodatno poboljšanje uvjeta samih sudionika, mladih odbojkašica i odbojkaša - rekao nam je Bruno Petrović, voditelj Sportskih igara mladih za regiju "Istok", koji je ugovor potpisao s čelnim čovjekom HOU, Zdeslavom Baraćem.


Izvor: N.B.