U Mariboru pala i Poljska

Objavljeno: Srijeda, 16 Rujan 2015 20:22 Autor:
U Mariboru pala i Poljska Foto: cev.lu

Novu pobjedu u Mariboru ubilježila je hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija. Nakon Azerbajdžana, Hrvatska je danas bila bolja od Poljske. 

Do nove pobjede u još jednoj provjeri pred odlazak na Europsko prvenstvo hrvatske odbojkašice došle su rezultatom 3:1(25:23, 26:28, 25:23 i 25:22). Sva četiri seta bila su prilično izjednačena, a Hrvatska je bila mirnija i bolja u završnicama. Kao i jučer izbornik Vercesi uglavnom je koristio najvažnije igračice. Susret je počela početna postava od jučer Grbac, Fabris, Poljak, Miloš, Ušić Jogunica, Jerkov i Božičević. Blokerski par Poljak- Miloš odigrao je čitavu utakmicu, po dva seta odradile su Brčić, Barun i Topić. Jedan set odradila je Klarić.

Polako se nazire početna postava za Europsko prvenstvo koje je pred vratima. Vercesi čini se najviše dvoji oko pozicije tehničarke, gdje je do sada tijekom priprema ravnomjerno koristio Brčić i Grbac. Na poziciji korektorice slična je situacija s Fabris i Barun. Topić prijeti mjestima u početnoj postavi Jerkov i Ušić Jogunici. Slatke brige za hrvatskog izbornika, koji ima itetako dugu klupu za europsku smotru.

Protiv Poljske prvo ime u napadu s 15 osvojenih poena uz 50% realizacije Ušić Jogunica. Kapetanski je odigrala Poljak s 13 poena, od toga četiri blokom i realizacijom napada od 54%. Barun je osvojila 13 poena, Fabris 9, obje naše korektorice na iznad 50% realizacije u napadu. Sutra je na programu utakmica sa Slovenijom, u njoj će vrlo je izvjesno priliku dobiti igračice koje su danas i jučer igrale manje.

Autor: M. Gojak