U paklu dvorane u Kaštel Starom pada odluka o prvaku Hrvatske

Objavljeno: Srijeda, 29 Travanj 2015 Autor:

Finalna serija prvenstva Hrvatske došla je do završnog čina. Kao i lani o prvaku odlučuje peta utakmica, obje ekipe vjeruju u naslov. Kaštelani će po četvrtu titulu u nizu uz podršku pune dvorane, južnjačka atmosfera biti će adut više za njih u ovoj posljednjoj ovosezonskoj bici. Zagrepčani su u Dalmaciju stigli dan ranije, jedino je sigurno da odbojkaški spektakl neće izostati. 

Kao i lani finalna serija borbe za prvaka Hrvatske otišla je do pete, odlučujuće utakmice nakon koje više za nikoga neće biti popravka. Kako se zna reći cijela sezona stati će u jednu utakmicu. Zagepčani su u njoj već uzeli kup, tako da ako Mladost iz Kaštela danas izgubi, ovo će nakon dugo vremena za njih biti sezona bez trofeja.

Šesto je ovo uzastopno finale ova dva kluba, tri posljednja otišla su na stranu kaštelanske Mladosti. Sudeći po dosadašnjem tijeku finala sve je otvoreno, radi se ovdje o podjednakim ekipama. Zagrepčani se dižu kako finale ide kraju, ali ono što je sigurno, danas ih u Kaštel Starom čeka paklena atmosfera, dvorana će biti puna poput šipka. Do sada je kao i lani domaćin dobivao. Biti će u dvorani danas i oko 50-ak navijača iz Zagreba, jer uprava kluba osigurala je jedan autobus za navijače.

- Izglede u petoj utakmici procjenjujem na 50:50 posto. Učinit ćemo sve da ih dobijemo u utakmici odluke u našoj dvorani. Krenut ćemo otpočetka agresivno, znam da će biti luda atmosfera u kojoj mi moramo biti pravi – rekao je u nedjelju u Domu odbojke na Savi trener Mladost Marina Kaštela, Ivan Rančić.

Tu četvrtu finalnu utakmicu njegovi momci odigrali su najslabije do sada. Nakon prva dva seta bilo je 1:1, vodila se borba za svaku loptu, a onda su Zagrepčani ubacili u brzinu više. Vrlo dobro su servirali, blok predvođen kapetanom Zelenikom bio je nepropusan, dok je tehničar Strahija pružio još jednu partiju dostojnu reprezentativnog dresa. Rendić je još jednom pokazao kako je zahvalan igrač. Dominirala je zagrebačka Mladost u trećem i četvrtom setu, ostavila protivnika tek na 12 i 16 poena. Kaštelani su nakon drugog seta nestali s terena.

- Ovo je bila najuvjerljivija utakmica u ovoj finalnoj seriji. Vraćamo se na kaštelanski parket s ambicijom osvajanja naslova prvaka. Nema ništa slađe, nego osvojiti ga baš tamo - izjavio je u nedjelju trener Mladosti Tomislav Mišin.

Tom pobjedom naraslo je samopouzdanje Zagrepčana, koji su blizu pobjedi u Kaštel Starom bili i u trećoj utakmici, ali treba reći da su i Marinci isto tako bili blizu pobjede u drugoj utakmici na Savi. Sve u svemu ovo finale poptpuno je izjednačeno i pravedno je da odluka o prvaku padne u petoj utakmici. Pod većim pritiskom biti će Kaštelani, kao prvi su završili regularni dio sezone i u finale ušli kao blagi favoriti. Danas ekipa trenera Rančića pred svojim navijačima mora pokazati da je prava, izdržati pritisak i u vitrine kluba spremiti četvrti naslov u nizu. Ako do njega dođu Kaštela će ponovno goriti cijelu noć.

Mladost Zagreb put Dalmacije po prvi puta ove sezone uputila se dan ranije. Uprava kluba pronašla je sredstva da ekipi omogući idealne uvjete u ovoj odlučujućoj utakmici za naslov. Želja da se naslov prvaka nakon četiri godine ponovno vrati u Zagreb je velika. Mladostaši su prije tjedan dana u Kaštelima vidjeli da se mogu nositi s protivnikom i danas će dati sve od sebe za pobjedu na gostovanju, na kojem za pobjedu ne znaju dugih četiri godine. Vjeruju da baš danas mogu iznenaditi Kaštelane na njihovom parketu.

- Iskreno već smo oguglali na kompletan folklor koji nas čeka u Kaštelima. Niti igrači se više ne obaziru na vrijeđanje, trube, brodske sirene i tko zna što još nas čeka u četvrtak - rekao je trener zagrebačke Mladosti Mišin pa dodao:

- Rasterećeni idemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu. Možemo osvojiti naslov, svi igrači su zdravi i jedva čekamo utakmicu.

Mišinove momke čeka južnjačka atmosfera, bučna publika, koje se niti Jazine ne bi posramile u svojim najboljim danima. Sve to moglo bi biti i dvosjekli mač za domaćina, ali ako od početka voda krene na njihov mlin onda bi i Zagrepčani mogli izgoriti u tom paklu. Očekuje nas odbojkaški spektakl i prava je šteta što kamere državne televizije neće biti u dvorani, te dočarale atmosferu u Kaštelima. Obje ekipe biti će kompletne, treneri će na teren poslati svoje najjače adute, treba reći da je Rančić u nedjelju u Zagrebu više rotirao pa bi mogao imati nešto svježiju ekipu.

- Očekujem hrabru igru moje ekipe, maksimalnu borbenost i poštivanje dogovorenih zadataka, krcatu dvoranu ičetvrtu titulu prvaka Hrvatske. Momci su super motivirani i jedva čekaju utakmicu, vjerujem u svoju ekipu – rekao je trener aktualnog prvaka Rančić. 

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Autor: dvoznak.com

 

 

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten