U Rovinju se igra prvi turnir skupine C Europske lige

Objavljeno: Četvrtak, 13 Lipanj 2013 Autor:
Muška reprezentacija ponovno je na okupu! Izabrani hrvatski odbojkaši od petka do nedjelje domaćini su prvog turnira skupine C Europske lige.

Muška reprezentacija ponovno je na okupu! Izabrani hrvatski odbojkaši od petka do nedjelje domaćini su prvog turnira skupine C Europske lige. U rovinjskoj dvorani Gymnasium za prvo mjesto borit će se reprezentacije Hrvatske, Izraela, Turske i Bjelorusije, a sve se utakmice igraju u 18:00 i 20:30 sati. Nakon rovinjskog turnira, spomenute momčadi sele se u izraelski grad Ra'ananu, gdje se igra od 21. do 23. lipnja.
- Naše su ambicije u ovogodišnjoj Europskoj ligi dvojake, podjednako su nam važni rezultati i provjera nekih reprezentativaca za buduće kvalifikacijske utakmice. Prilagođavat ćemo svoje ciljeve ovisno o razvoju situacije na idućim turnirima i svakako zgrabiti svaku priliku za plasman na završni turnir - rekao je hrvatski izbornik Igor Šimunčić.

Podsjetimo, Hrvatska peti puta sudjeluje u Europskoj ligi odbojkaša, a najviše uspjeha imala je 2006. godine, kada je osvojila drugo mjesto iza Nizozemske. Uvjereni smo da će hrvatska reprezentacija bez obzira na jaku konkurenciju (Bjelorusija i Turska igrat će na Europskom prvenstvu 2013.) biti ravnopravna svim suparnicima.

Raspored utakmica:

petak, 14. lipnja
Hrvatska - Izrael 18:00
Bjelorusija - Turska 20:30

subota, 15. lipnja
Hrvatska - Turska 18:00
Izrael - Bjelorusija 20:30

nedjelja, 16. lipnja
Hrvatska - Bjelorusija 18:00
Turska - Izrael 20:30

Izvor: HOU

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten