U Umag stižu ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske i Slovenije

Objavljeno: Četvrtak, 19 Svi 2016 Autor:

Umag u znak kontinuiranog potvrđivanja inačice grada sporta, sljedeći vikend ugošćuje najbolje odbojkašice Republike Hrvatske te najbolje odbojkašice Republike Slovenije. Tako će školska sportska dvorana u subotu 21. svibnja o.g. u 19:00 sati te u nedjelju 22. svibnja o.g. u 18:00 sati predstavljati pozornicu fantastičnih odbojkaških prijateljskih utakmica dviju reprezentacija.

U organizaciji Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Hrvatskog odbojkaškog saveza, Sportske zajednice grada Umaga, Muškog odbojkaškog kluba Umag te Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag, ove će utakmice zasigurno oduševiti ljubitelje odbojke, kao i sporta uopće.

 Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak 19. svibnja 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Umaga utakmice su najavili Mauro Jurman, zamjenik gradonačelnika Grada Umaga te predsjednik Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag i Edi Forza, predsjednik Muškog odbojkaškog kluba Umag, kao glavni organizatori i domaćini ovih utakmica. Konferenciju za medije pratio je i predsjednik HOS-a Zdeslav Barač, izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević te kapetan hrvatske reprezentacije Mia Jerkov. Na kraju konferencije za medije, g.Barač se zahvalio organizatorima te naglasio kako su ove prijateljske utakmice od iznimne važnosti u fazi priprema naših odbojkašica. Pohvalio je odbojkašku tradiciju koja se u Umagu stvara i razvija te izrazio želju da se ne stane samo na ovim prijateljskim utakmicama, već da se nada i u buduću suradnju HOS-a i Umaga.

Nakon dvotjednih priprema hrvatske reprezentacije u Istri, kreće se na put za Australiju, prvu stanicu ovogodišnjeg izdanja World Grand Prixa. Upravo u sklopu priprema naše igračice odigrat će prijateljske utakmice s reprezentacijom Slovenije u Umagu. Nakon Australije djevojke odlaze direktno put Perua u kojem se održava drugi turnir World Grand Prixa. Sve se završava 18. i 19. lipnja kada se u Kazahstanu održava Final Four Grupe 3, na kojem će, nadamo se, i naše reprezentativke sudjelovati i pokušati dobro igrom izboriti za narednu sezonu povratak u viši rang natjecanja, 2. jakosnu skupinu World Grand Prix-a.

 Na pripremama u Rovinju te utakmicama u Umagu, sudjeluju:

Tehničarke: Ana Grbac, Bernarda Brčić, Vedrana Jakšetić
Dijagonale: Samanta Fabris, Bruna Ana Vranković, Katarina Luketić
Pucačice: Mia Jerkov, Mira Topić, Karla Klarić, Nikolina Jelić, Lea Cvetnić
Srednji blokeri: Tamara Sušić, Iva Jurišić, Beta Dumančić, Ema Strunjak
Libero: Rene Sain, Amanda Gaši

Sastav slovenske reprezentacije koja će odigrati prijateljske utakmice u Umagu je sljedeći:

Tehničarke: Mojca Božič, Sara Najdič, Dijagonale: Živa Recek, Urška Igličar, Pucačice: Nika Blagne, Sara Valenčič, Lana Ščuka, Marina Cvetanovič, Monika Potokar, Srednji blokeri: Saša Planinšec, Valentina Založnik, Tina Grudina, Libero: Katja Medved, Meta Jerala. Izbornik: Bruno Najdič

Grad Umag je izrazito ponosan što je okupio najbolje odbojkašice Lijepe naše te što ima čast i priliku biti domaćin utakmica dviju vrhunskih reprezentacija. Ove prijateljske utakmice vid su promocije odbojke u Umagu i Istri, a samim time i pozicioniranja Umaga na odbojkaškoj krati Hrvatske. Ujedno, ovaj je odbojkaški spektakl logičan slijed 11-godišnjeg postojanja Odbojkaškog kluba Meliã Hotels Umag koji postiže zavidne rezultate te nedavno osnovanog Muškog odbojkaškog kluba Umag, a zahvaljujući kojima se sve veći broj mladih Umažanki i Umažana uključuje u ovaj atraktivni sport.  A, kako je Mia Jerkov u izjavama medijima prigodno u okviru konferencije za medije naglasila, budućnost hrvatske odbojke počinje danas!

Stoga, u ime još jednog vikenda u znaku sporta, pozivaju se svi ljubitelji odbojke i sporta uopće s područja Umaga i šire, da dođu u umašku školsku sportsku dvoranu u subotu i nedjelju te da uživaju u vrhunskoj odbojci kakvu se ima rijetko prilike vidjeti na našem području.

Autor: Grad Umag, Ured Gradonačelnika

 

 

    

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten