U zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici kadetkinje izgubile od Finske

Objavljeno: Nedjelja, 15 Siječanj 2017 Autor:

Zadnjeg dana drugog kruga kvalifikacijskog turnira za kadetkinje u Rovinju naša je reprezentacija igrala s reprezentacijom Finske koja je prethodnog dana s maksimalnih 3:0 pobijedila Norvežanke.

Utakmica je od samog početka bila napeta. Obje momčadi podjednako su bile dobre i od prve minute mogla se naslutiti borba za svaki poen. Tako je u konačnici i bilo, igralo se pet setova a utakmica je završila 3:2 u korist Finske. Atmosfera u dvorani kao i prethodnih dana bila je odlična, uz popunjene tribine i glasne navijače nakon svakog osvojenog poena ali i podrške nakon poraza u utakmici.

U prvom setu naše su kadetkinje krenule bolje od Finkinja te su držale poen, dva prednosti. Set je trajao 37 minuta i vodila se žestoka borba za svaki poen. Zahvaljujući odličnoj obrani Božane Butigan i servisima Ive Pažin ali i odličnoj igri cijele momčadi, Hrvatska osvaja prvi set s 32:30.

Drugi je set bio jednako napet i zanimljiv kao i prvi. Hrvatska ga bolje otvara te uvijek drži dva, tri poena prednosti no pred kraj seta počinje igra poen za poen. Zahvaljujući discipliniranosti i koncentraciji naših kadetkinja osvajaju i drugi set s 25:23.

Više pročitajte ovdje
Niti u trećem setu nije nedostajalo napetosti i uzbuđenja. Obje reprezentacije podjednako su dobre i agresivno su se borile za svaki poen. Naše kadetkinje nastavile su s odličnim blokovima i servisima koji su Finkinjama često zadavali probleme. No krajem seta dolazi do laganog pada koncentracije naših kadetkinja i treći set završava 25:20 za Finsku.

Hrvatska bolje ulazi u četvrti set i osvaja nekoliko poena prednosti no neumorljive Finkinje ubrzo nas sustižu i prelaze u vodstvo od nekoliko poena. U konačnici i osvajaju četvrti set s 25:17 i time izjednačavaju na 2:2 u setovima te nas uvode u peti set i neizvjesnu završnicu.

Igra naših kadetkinja bila je odlična do samog kraja utakmice no Finkinje su imale malo više sreće i obranile nekoliko naših važnih napada te su u petom setu stigle do pobjede od 15:11.

Izbornik Marko Crnković zadovoljan je prikazanom igrom no ističe da je to mlada i perspektivna ekipa s kojom još puno treba raditi.

Za Hrvatsku su igrale: Matić Ana, Marković Josipa, Tomić Natalia, Grbavica Mika, Butigan Božana, Deak Lea, Štimac Lara, Pažin Iva, Ivanišević Ora, Jularić Nika, Grgić Jelena i Orlić Vita

HOS

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten