U Zagrebu održana redovna sjednica Skupštine HOU-a

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Rujan 2013 Autor:
Pod vodstvom predsjednika Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslava Barača u subotu je u zagrebačkom hotelu I uz nazočnost većine delegata, dužnosnika ureda, te gostiju, održana redovna sjednica Skupštine HOU-u.

Tijekom dvosatne sjednice podneseno je izvješće o radu HOU od Skupštine 2012., potom financijsko izvješće, a prihvaćene su i promjene Statuta HOU-a. „Mir koji danas vlada u našoj organizaciji, zalog je i preduvjet naših sutrašnjih uspjeha“, sukus je sjednice Skupštine izrečen u izvješću predsjednika Barača.

- Od posljednje Skupštine HOU-a prije 14 mjeseci stanje u hrvatskoj odbojci se popravilo, što naravno ne znači da je naš posao završen. Poseban napredak vidljiv je u konsolidaciji ureda HOU-a, te rada nacionalnih reprezentacija, posebice muške selekcije. Jasno je, naime, da samo kroz rezultate nacionalnih reprezentacija možemo napraviti novi iskorak. Bitno je poboljšan autoritet i ugled HOU-a, kako u hrvatskoj, tako i u međunarodnoj odbojci. Tako, primjerice, hrvatska odbojka prvi put ima dvojicu predstavnika u komisijama Međunarodnog odbojkaškog saveza (FIVB). Zdravko Hranić je član sudačke, a Zdeslav Barač razvojne komisije. Što se tiče domaćih tema, naglašavam da prva odbojkaška liga mora postati ogledalo hrvatske odbojke. Moramo voditi računa o vremenima u kojima radimo, ali ne može se dogoditi da momčadi na prvoligaške utakmice dolaze sa šest ili sedam igrača. Naš je glavni zadatak bio napraviti odmak od loših vremena koja su iza nas i mislim da smo to postigli. Mir koji danas vlada u našoj organizaciji, zalog je i preduvjet sutrašnjeg uspjeha. Stavovi nam možda neće uvijek biti isti, ali interes nam mora biti zajednički. Krenite kući s porukom optimizma. Budemo li pomagali jedni druge, budemo li snažni, optimistični i jedinstveni, čekaju nas još bolji dani – stoji u izvješću predsjednika HOU Zdeslava Barača.

Izvor: HOU

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten