Usprkos porazu Gorica i dalje treća na tablici

Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014 15:19 Autor:

U jučerašnjoj su utakmici odbojkaši OK Gorice izgubili od OK Centuriona iz Pule s 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 25:15, 21:25, 11:15), ali su i dalje zadržali treće mjesto u poretku 1.A Hrvatske odbojkaške lige u drugoj skupini.

- Utakmica je bila odlična, obje su ekipe odigrale odlično, a rezultat to i pokazuje. Iako smo izgubili utakmicu, mi smo osvojili jedan utješni bod i on može biti vrlo bitan za stanje na tablici. Tako da ne moramo biti potpuno nezadovoljni jer smo mi kod njih pobijedili s 3:1 u setovima i uzeli smo sva tri boda, tu smo osvojili jedan i u tim međusobnim susretima imamo bolji ukupni rezultat - kazao je trener OK Gorice Jurica Antić na kraju utakmice koja je trajala gotovo dva sata. Uz nekoliko većih pogrešaka sudaca, s čime su se složile obje strane, utakmica je u jednom dijelu bila prepuna pogrešaka na servisu.

- Krenuli smo dobro u utakmicu, ali i dalje nam je prijem bio izrazito loš. To nam je u posljednjih nekoliko kola malo boljka. Probali smo kompenzirati s malo agresivnijim servisima i to nas je koštalo gotovo 20 promašenih servisa. Međutim, pokazali smo karakter kao i u posljednjih pet kola i eto nam šeste pobjede za redom - kazao je trener Centuriona Alen Pačić te dodao kako su na početku sezone bili bez glavnog tehničara Gorana Jovanovića koji se, kao i u prijašnjim sezonama, pokazuje kao pravi vođa na terenu. Trener Goričana Jurica Antić slaže se da su odbojkaši Centuriona bili karakterno bolji, ali ističe i činjenicu da je suđenje bilo izrazito loše.

- Izgubili smo utakmicu zbog slabije mentalne pripreme. Loše smo otvorili utakmicu i lošije smo odigrali četvrti set kada je protivnik bio potpuno nadigran te smo samo trebali odigrati do kraja i pobijediti. No, mi smo mi dopustili da se vrate, a peti je set kao i uvijek bio lutrija. Što se lošeg suđenja tiče, glavni je sudac tu najzaslužniji. On nema direktnu namjeru krađe poena, ali jednostavno slabijom kvalitetom suđenja unese nervozu u svoje odluke i svi na terenu na neki način postanu nervozni - izjavio je Antić. No, usprkos porazu, Gorica je zadržala treće mjesto u poretku i sada odlazi na zasluženi odmor.

- Prvo bih rekao da u ponedjeljak 22. prosinca odlazimo na dodjelu priznanja Zajednice športskih udruga Velike Gorice gdje nas čeka priznanje za Posebno sportsko postignuće, jer smo prošle sezone bili prvi u 2.A ligi Regija Centar, a predsjednik kluba Domagoj Oštrić dobit će priznanje za sportskog djelatnika godine. Nakon toga odlazimo na kratak odmor, a s treninzima započinjemo 5. siječnja dok nas prva utakmica u 2015. i to s Croatijom čeka 24. ili 25. siječnja - kazao je za kraj Antić koji nakon jučerašnje utakmice uživao u domjenku koji su igrači Gorice pripremili za svoje vjerne navijače te su im se na njemu pridružili i igrači Centuriona te suci i delagat jučerašnje utakmice.