Usprkos suspenziji i ozljedama, Macerata u finalu

Objavljeno: Petak, 20 Travanj 2012 09:29 Autor:

Macerata je odnijela čistu pobjedu u trećoj polufinalnoj utakmici prvenstva Italije. Izguravši Cuneo, osigurala si je odlazak u još jedno finale gdje će se susresti s Trentom u Milanu, 22. travnja.

Nakon što je Maceratin miljenik i kapetan ekipe, Igor Omrčen,  zbog trećeg žutog kartona sezone zaradio suspenziju na jednu utakmicu, Cuneo  je postao favorit susreta. Nisu pomogle ni lakše ozljede Maceratovih igrača, Kovara i Parodia.  Rezultat u prijašnjim ogledima je bio 1-1 i realno je postojala šansa za gostujuću ekipu. No, ovaj put su Maceratu ponijeli i gledatelji s tribina. Njih čak 4000 tisuće, ispunili su svako mjesto u dvorani i na koncu slavili još jednu pobjedu i odlazak u finale.

Usprkos bogatom igračkom iskustvu,  Cuneo nije mogao ništa učiniti. Prva dva seta su išla više manje glatko (25:20, 25:17), a potom je i treći set završio u rukama Macerate (26:24), nakon strpljive igre i odličnog bloka, i slavlje je počelo.

Srećom za našeg Omrčena, ovom pobjedom mu je osigurana još jedna utakmica s Maceratom prije nego što napusti Italiju na kraju sezone i otputuje za Japan.

 

Lube Banca Marche Macerata – BRE Banca Lannutti Cuneo 3:0 (25-20, 25-17, 26-24)

Lube Banca Marche Macerata: Lampariello (L), Savani 12, Exiga (L), Parodi 12, Stanković 9, Kovar 8, Monopol, Travica 2, Podraščanin 8, Pajenk, Van Walle, Randazzo.

BRE BANK Lannutti: 4 Mastrangelo, Henno (L), Ngapeth 11, Fortunato, Wijsmans 8, Vissotto Neves 5, Grbić 1, Caceres 11, Patrijarh 1, Pieri, Baranowicz.

 

Izvor: www.legavolley.it