Uvjerljiva i sigurna 3. pobjeda na WGP-u!

Objavljeno: Nedjelja, 05 Lipanj 2016 Autor:

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobjedom protiv reprezentacije domaćina s 3:0,po setovima 25:19, 25:17 te 25:12 na turniru iz serija World Grand Prix zaključila je turneju po Australiji sa zaista impresivnim rezultatom: pobjedila je u čak sedam susreta.

Dobila je sve tri službene utakmice u skupini protiv Kube, Kolumbije i Australije, a u prijateljskim mečevima bila je dva puta bolja od Australije te po jednom protiv reprezentacije Novog Zelanda i University of New Mexico. I pri tomu je izgubila samo dva seta: jedan protiv Kube i jedan, u prijateljskom meču, protiv Australije. I što je najvažnije: sve susrete odigrala je na iznimno visokoj razini, pogotovo u službenom dijelu turneje protiv Kube i Kolumbije.

Dvorana u Bendigu, četvrtom po veličini gradu Australije, bila je ispunjena jednako glasnim navijačima Hrvatske i Australije, a na kraju su više razloga za slavlje imali navijači hrvatske reprezentacije. Australke koje su dan prije protiv Kube pružile veliki otpor, protiv hrvatske reprezentacije nisu imale nikakvih šansi. Naime, ekipa Hrvatske ponovila je igru iz prethodnih utakmica protiv Kube i Kolumbije pa pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Pokazalo se da su 12-dnevne pripreme u Rovinju te sedmodnevno uigravanje u Australiji bili pun pogodan: ekipa je bila puna snage i samopouzdanja.

Izbornik Miroslav Aksentijević dao je protiv Australije priliku svim igračicama, a on su mu se sve odužile vrlo dobrim igrama. Uz sjajne nastupe koje su u prve dvije utakmice prikazale Ema Strunjak i Rene Sain, protiv Australije i Iva Jurišić dokazala je da ju je izbornik Aksentijević s pravom uvrstio u najbolju selekciju. Prve minute u reprezentativnom dresu odigrale su Lea Cvetnić i Bruna Vranković. Cvetnić je osvojila jedan, a Vranković dva poena. I one, kao i Karla Klarić i Bernarda Brčić dale su važan doprinos pobjedi naše momčadi.

Samanta Fabris, Mia Jerkov, Mira Topić, Ana Grbac odigrale su u Australiji vjerojatno svoje najbolje utakmice u reprezentaciji u posljednje doba. One su, uz Betu Dumačić, najzaslužnije što je Hrvatska ostvarila sve tri pobjede pa sada s makasimalnih devet bodova odlaze u Peru kao pobjednice na drugi dio natjecanja.

Na početku prvog seta Grbac i Topić promašile su prva dva servisa pa su Australke povele s 4:1. I to je bilo sve što su Australke napravile tijekom cijelog susreta. Na servis je došla Iva Jurišić i hrvatske reprezentativke začas su okrenule rezultat i povele s 9:4. Tu su prednost sigurnom igrom održavale do kraja seta koji su dobile s 25:19. Naše su opet igrale vrlo dobro, premda je bilo teško održavati maksimalnu koncentraciju kada se ima stalno prednost od sedam ili poena. Blok igra ponovno je bila sjajna tako da su prolazili tek rijetki napadi Australki. U napadu su dominirale Samanta Fabris, koja pruža najbolje igre u reprezentaciji posljednjih godina te Mira Topić i Mia Jerkov.

U drugom i trećem setu, kada je izbornik Aksentijević uveo u igru sve mlade reprezentativke, koje su na kraju igrale same, bez pomoći iskusnijih igračica, situacija se nije izmijenila: naše su i dalje dominirale u svim elementima igre pa su oba seta pobijedile s još većom razlikom: 25: 17 i 25: 12.

Odmah nakon utamice s Australijom hrvatska reprezentacija otputovala je u Peru, gdje će joj u drugom krugu World Grand Prixa protivnice biti Kubanke te reprezentacije Alžira i Perua. S obzirom da dolazi s devet osvojenih poena biti će joj dovoljna još jedna pobjeda iz ta tri susreta da osigura nastup na Final four World Grand Prixa u Kazahstanu.

Hrvatska je igrala u sastavu Rene Sain, Ana Grbac, Ema Strunjak, Iva Jurišić, Mira Topić, Bruna Vranković, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Karla Klarić, Bernarda Brčić, Lea Cvetnić i Mia Jerkov.

Australija: Watt, Godfrey, De Innocents, Sloane, Martin, Morrow, Betteany, Carey, Reeve, Sipa Borgeaud, Sadler, Croucher, Paine, Hynes

 Hrvatska je prva s devet bodova, Kuba je pobjedom protiv Kolumbije zadnji dan osigurala drugo mjesto i šest bodova, Kolumbija je treća s tri boda, a posljednja je Australija bez bodova.

Izvor: HOS

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten