Varaždinski odbojkaši otvorili sezonu pobjedom na gostovanju kod MOK Brod

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 Autor:
MOK Brod- OK Varaždin Volley MOK Brod- OK Varaždin Volley

Varaždinski odbojkaši otvorili su sezonu pobjedom na gostovanju u Slavonskom Brodu kod MOK Brod. Jedini su se u drugoj jakosnoj skupini s gostovanja vratili s pobjedom. Od MOK Brod bili su bolji s 15:12 u petom setu. 

U prvom setu se dugo igralo rezultatski izjednačeno, a u završetku setu varaždinski odbojkaši pokazali su više koncentracije i završili ga u svoju korist 25:21. Drugi set je u završnici otišao na stranu domaćina. U trećem su Varaždinci vodili do samoga kraja, kada je trenutak dekoncentracije i previše poklanjanje pažnje dvojbenim sudačkim odlukama odlučilo pobjednika na razliku 26:24. Tada igrači OK Varaždin Volley taktički disciplinirano ulaze u četvrti i peti set i osvajaju prve bodove u novoj sezoni, dokazujući svoj potencijal koji još nije došao do punog izražaja.

- Igrali smo malo u grču, uvijek je tako na početku sezone. Uzeli smo bodove na teškom gostovanju i to je u ovom trenutku najvažnije. Nismo odigrali na nivou na kojem možemo,  ali odlika pravih ekipa je da pobjeđuju i kada ne igraju najbolje. Važno je da smo pokazali kako želimo pobjedu, ali smo malo i izgorjeli u prevelikoj želji – izjavio je nakon utakmice Spasoje Todorović kapetan OK Varaždin Volley.

- Bitno je da smo pobijedili i otvorili sezonu pobjedom. Dosta smo se namučili, što ne znači da smo podcijenili Brod, nego baš ono kako je naš kapetan rekao da smo izgorjeli u želji. Nakon što bi se odvojili na četiri ili više bodova razlike i mogli mirno privest set kraju, napravili smo greške koje nam nisu uobičajene i tako smo pružili Brodu priliku za povratak u igru, a oni su to prihvatili i tako su nam uzeli dva seta. Analizirat ćemo utakmicu ovaj tjedan i sve uočene pogreške nastojat ćemo što prije ispraviti na treninzima. Očekujem da igramo sve bolje kako prvenstvo bude trajalo – zaključio je Marko Crkvenčić trener OK Varaždin Volley.

1.A HOL, Skupina 2, 1. kolo

Slavonski Brod, ŠD Vijuš

MOK Brod – OK Varaždin Volley 2:3 (21:25,25:23,26:24,20:25,12:15)

Suci: Bruno Muha (Osijek) i Ernesta Dubac (Osijek)

MOK Brod: J. Sabo, J. Peić, I. Džeba, D. Berez, I. Gelo (kapetan), M. Aladrović, J. Martinović, A. Kovačević, J. Popović, D. Akšamović, J. Popović, D. Akšamović, J. Budim, B. Garić (libero); trener: Zoran Bilić.

OK Varaždin Volley: S. Todorović (kapetan), G. Ivančić, V. Obradović, A. Bingula, B. Modrić, L. Somođi, M. Abdulaj, R. Stanić, V. Rogina, I. Šmitlehner, M. Ivančić (libero); trener: Marko Crkvenčić.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten