Vedranu Jakšetić zamijenit će igračica iz domaćeg kadra

Objavljeno: Srijeda, 04 Rujan 2013 22:35 Autor:
Trenažni ciklus odbojkašice s Drave uskoro će “osvježiti” i prijateljskim provjerama Trenažni ciklus odbojkašice s Drave uskoro će “osvježiti” i prijateljskim provjerama Foto: Josip Šeri
Rano su počele pripreme za novu sezonu odbojkašice Osijeka. Ostavile su učenice Miroslava Đekića iza sebe već treći radni tjedan.

- Na početku nismo bili kompletni, na prvom okupljanju bilo je osam igračica, sada ih je na treninzima dvostruko više - kaže trener Đekić, kojem u radu asistira Vanja Jakšetić, te Mario Zelić, koji je zadužen za tjelesnu priprema mladih igračica.

Kadar je doživio i jednu značajnu promjenu. Nažalost, u svlačionicu nije došlo ni jedno novo lice sa strane, a napustila ih je standardna tehničarka i mlada reprezentativka Vedrana Jakšetić (Poreč).

- Odlazaka Vedrane nadoknadit ćemo iz vlastitih redova. Za slobodno mjesto borit će se Lea Grahovac, Felja i Pavičić - naglašava trener.

Ova zadnja je priključena prvoj ekipi, zajedno s još tri kadetkinje (Fabulić, Magdić, Blažanović), a uz njih, svakodnevne obveze bez pogovora odrađuju Grbeša, Lulić, Matković, I. Grahovac, Kolarić, Volmut, Malenica, Bilić, Šimunec i Krivić.

- Dosada smo trenirali dvaput dnevno, sada prelazimo na jedan trening. Sve je u redu, ozljede nas zaobilaze, igračice su marljive, imamo dobru atmosferu, a uskoro kreću i utakmice.

Nije isključeno da Osijek već ovog vikenda kreće s uigravanjem, ali sljedećeg tjedna na meniju će sigurno biti i provjere.

- Nemamo još ništa čvrsto dogovoreno, ali do početka sezone, koja kreće sredinom listopada, sigurno ćemo odigrati i dovoljan broj prijateljskih provjera. U planu su i nastupi na nekim turnirima u bližoj okolici, ali to još treba potvrditi - kaže Đekić, koji ne krije da bi volio i osnažiti postojeći kadar, s kojim je prošle sezone osvojio 12. mjesto u konkurenciji 16 prvoligaša.

- Svaki trener ima želje, ali ne vjerujem da ćemo ih i ostvariti. S onim čime trenutno raspolažemo sam zadovoljan, iza nas je sezona koju smo odradili u očekivanim okvirima. Naravno, očekujem i priželjkujem napredak naše mlade ekipe, ali zasad je prerano govoriti o prognozama koliki bi on mogao biti - priznaje Miroslav Đekić, trener odbojkašica s Drave.

Autor: N. Benčina