Veliki "sajam" odbojkaša

Objavljeno: Nedjelja, 01 Travanj 2012 10:14 Autor:

Iako klupska sezona još nije gotova, a igraju se još i neke europske lige, ovo je jedno od najintenzivnijih razdoblja za sportske menadžere. Vodeće momčadi se bore za najbolje igrače, rade se statističke analize, zbrajaju plusevi i minusi nakon prošlogodišnjih „kupnji".


Odlazak Trentinovog miljenika

Nedavno su svi računali kako će Kubanac Osmany Juantorena, ostati u Trentino Volleyu još barem jednu sezonu. Šuškalo se o njegovom odlasku, a potom je glasina potvrđena – Juantorena odlazi u Rusiju gdje će iduću sezonu igrati za Zenit Kazan. Trentinov Diego Mosna bio je razočaran:

- Nije me iznenadilo kad mi je Osmany rekao da više neće biti u našem dresu, no svjedno sam razočaran. Želim mu se zahvaliti za sve što je učinio dok je bio u klubu. Riječ je o nekoliko godina odličnih rezultata i vrhunskih natjecanja. Rekao je kako ne može prihvatiti niti jednu ponudu koje stižu iz talijanskih klubova jer ne želi igrati protiv nas. Pružena mu je velika prilika, prihvatio ju je i mogu mu samo poželjeti sreću. Naša vrata će uvijek biti otvorena za njega.

Dostojne zamjene i osobne želje

Trentino Volley će tako u potragu za novim igračem, a jedno od najpoželjnijih imena na tržištu je svakako Ivan Zaytsev, odbojkaš ruskog podrijetla. Talentiranog igrača želi i Lube Banca te se čini kako bi Lube mogao biti prvi izbor sina nekadašnjeg olimpijskog pobjednika, Vyacheslav Zaytseva.

Već je poznato kako naš Igor Omrčen odlazi u Japan. Iako se čini nemogućim zamijeniti karizmatičnog Omrčena, Saša Starović bi mogao doći u Maceratu. No, ništa još nije sigurno. Starović je krajem prošle godine ozlijedio ligamente i propisan mu je odmor od dvoranske odbojke u trajanju od barem pet mjeseci. Ovog igrača smatraju zamjenikom Miljkovića, jednog od najboljih srpskih igrača.

Ivan Miljković je pak nedavno izrazio želju za povratkom u Italiju. Očito ga se nije dojmio život kao istanbulskog igrača u Ferenbahčeu. Priznao je kako je dobio ponudu talijanskog kluba, ali nije potvrdio kojeg.

Još jedna potencijaln zamjena za Omrčena je Michal Lasko, a Cristian Savani je dobio primamljivu ponodu ruske Lokomotive (Novosibirisk) te će ju vjerojatno i prihvatiti.

Trentino će morati odriješiti kesu za pojačanje

Predsjednik kluba, Diego Mosna, želio je dovesti Maxim Mikhailova iz Kazana, ali to nije bilo moguće. Naime, Maxim je odlučio produžiti ugovor s klubom Zenit. Među Mosninim željama je i ona o potpisivanju ugovora s Lucianom De Cecco. Ali opet, igraču je PGE Skra Belchatow prišla s boljom ponudom. Ova varijanta će se moći realizirati samo ako Raphael Vieira prihvati prijedlog Zenit Kazana.

Srednji bloker Simone Buti bi mogao ostati bez matičnog kluba, kojem je upitna egzistencija nakon što su izgubili glavnog sponzora, pa je najvjerojatnije da će preuzeti Trentinov dres.

Iz Poljske dolaze također vijesti. Skra Belchatow tvrdi kako ima novog igrača, ali se još ne zna je li to De Cecco, Bruno Rezende ili Pawel Zagumny. Ono što je potvrđeno je potpisivanje poljskog srednjeg blokera, Lukasz Wisniewskog s klubom ZAKSA Kedzierzyn Kozle.

 

M.G.