Velimir Liverić: Želim svim klubovima da ustraju do kraja sezone

Objavljeno: Četvrtak, 09 Listopad 2014 Autor:

Povodom nove sezone razgovarali smo s trenerom MOK Rijeka Velimirom Liverićem. Rijeka iza sebe ima uspješnu prošlu sezonu u kojoj je izborila skupinu 1, a igrala je i finale hrvatskog kupa u kojem je od njih bolja bila zagrebačka Mladost.

Riječani prvoligašku sezonu otvaraju kod kuće, u subotu 11. listopada u goste im stiže Centrometal. Taj susret igra se u Dvorani Mladosti u Rijeci od 18 sati i 30 minuta.

- S pripremama za novu sezonu službeno smo započeli 10. kolovoza, u okrnjenom sastavu, jer dosta igrača radilo je sezonski. Tako da smo kompletni otprilike tri tjedna. Odigrali smo nešto prijateljskih utakmica, igrali na trofeju Rijeke, prijateljsku utakmice protiv Rovinja i jedne austrijske momčadi. Sezonu smo otvorili pobjedom u kupu protiv Gorice. Na temelju do sada odigranih utakmica nismo u osobitoj formi, vidi se da nam nedostaje treninga - rezime pripremnog razdoblja dao je trener MOK Rijeke Velimir Liverić.

U odnosu na lani riječki prvoligaš doživio je određene promjene u sastavu, opisao nam ih je Liverić:

- Napustila su nas braća Lasić, Jurišić i Komočar. Imamo tri nova igrača, iz OK Opatije koja je ispala iz lige  pristupili su nam  Dukić, Osojnak i Čule.

Ciljeve u predstojećoj istaknuo je Liverić:

- Naš prvenstveni cilj je da izbjegnemo neku grčevitu borbu za opstanak. Zadovoljilo bih nas da završimo sezonu u zlatnoj sredini.

Ona je za Rijeku službeno otpočela 4. listopada gostovanjem kod Gorice u prvoj utakmici prvog kola Odbojkaškog kupa Hrvatske. Riječani su nakon velike borbe u tom susretu slavili s 15:11 u petom setu.

- Koliko sam čitao i pratio većina ekipa je oslabljena u odnosu na lani, pa tako zaključujem da će i liga biti nešto slabija. Mursa i Centrometal imaju najmanje promjena u odnosu na lani, radi se o iskusnim ekipam, svakako favoritima. Ne bih izuzeo ni obje Mladosti, zagrebačku i kaštelansku.  Mladost je uvijek Mladost. Za opstanak u skupini 1 po meni će se boriti Rovinj, Karlovac, Sisak i mi. Naravno da se nadam da mi možemo ugodno iznenaditi - ssvrnuo se trener MOK Rijeka na kvalitetu lige.

Liverić je za kraj poslao poruku svim klubovima, ali i Hrvatskom odbojkaškom savezu:

- Želim svim klubovima da ustraju do kraja sezone. Da se cijeli sustav stabilizira, trenutno je situacija u odbojci kaotična bez obzira na dobar rezultat ženske odbojkaške reprezentacije na proteklom Svjetskom prvenstvu. U stanju kakvom je naša odbojka i sam plasman na to prvenstvo bio je uspjeh. Treba se promijeniti odnos saveza prema klubovima. Delegati i predsjednici županijskih saveza razmisliti kako bi svi klubovi bili ravnopravni. Potrebno nam je širiti bazu, mislim tu na mlađe kategorije, kojima treba liga, a ne samo jedan turnir godišnje. Važno je da mlađe kategorije imaju natjecanje na državnoj razini.

Autor: M. Gojak

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten