Vercesi: Na nama je da sada pokažemo svoj potencijal na terenu

Objavljeno: Petak, 25 Srpanj 2014 08:03 Autor:

Danas u 11:00 po našem vremenu Hrvatska će debitirati u World Grand Prixu. Protivnik na startu turnira divizije 3, koji će biti igran u kazahstanskom Almatyu joj je reprezentacija Češke. Na turniru osim domaćina s kojim igramo u subotu sudjeluje još i Australija, protiv koje naše odbojkašice igraju u nedjelju.

Nakon gotovo mjesec dana priprema došlo je vrijeme i za prvu službenu utakmicu hrvatskih odbojkašica. Iza njih je gotovo cjelodnevni put u utorak do Kazashstana, potrajao je ne računajući vremenske zone 21 sat. Već u jutarnjim satima srijede Hrvatice su bile na treningu, odradile prvo malo duže istezanje. Zdravstveni bilten je dobar, jedina koja je pošteđena je Klarić zbog jake upale grla.
- Treninzi su odlični, dvorana isto, domaćini se trude da nam je sve na raspolaganju - poručio nam je iz Kazahstana team manager reprezentacije Juraj Jogunica.
Protivnik na startu turnira je Češka, koja je pomladila reprezentaciju. Prve violine su Havelkova i Havlickova, a kako Čehinje nisu izborile SP ovo natjecanje za njih je špica sezone.
- Ovo je Hrvatskoj prvi nastup na Grand Prixu, želimo reći da nam je čast biti dio ovog natjecanja. Naša želja i ono za šta treniramo je pobjeđivati, tako da nam je to ovdje i cilj. World Grand Prix je ujedno i dobro uigravanje za SP u Italiji u rujnu. Međutim naš prvi i jedini cilj koji trenutno gledamo je jedino prva utakmica pred nama, a to je Češka. Zadovoljni smo do sada odrađenim pripremama, na nama je da sada pokažemo svoj potencijal na terenu - rekao je u Kazahstanu pred početak World Grand Prixa izbornik Hrvatske Vercesi.

Utakmicu možete uživo pogledati na: http://kazsporttv.kz/ru/online

Autor: M. Gojak