Vercesi: Najzadovoljniji sam činjenicom da su sve cure 100% spremne

Objavljeno: Nedjelja, 07 Rujan 2014 21:49 Autor:

Nakon dva tjedna provedenih u Mariboru gdje je ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske naporno trenirala danas će u 18:00 odigrati prvu od tri prijateljske utakmice protiv Srbije u Beogradu.

Otpale su tijekom ova dva tjedna utakmice protiv Rusije u Rovinju i švicarskog Volera u Mariboru, tako da će sutra izbornik Vercesi imati priliku vidjeti jesu li treninzi u Mariboru na kojima se uglavnom radilo na obrani urodili plodom. Istina, tijekom dva tjedna u Mariboru odigrana je jedna utakmica, više je to bio trening protiv Kameruna. U tom susretu priliku su dobile igračice koje su tijekom ljeta igrale manje, a Hrvatska je taj susret dobila s 3:1.

- Iza nas su dva zanimljiva tjedna gdje smo kroz trening napredovali tehnički i taktički, ali dobili na snazi i kondiciji. Volio bih da smo odigrali koju utakmicu visokog nivoa više nego ovu jednu protiv Kameruna. U radu smo davali naglasak na suradnji bloka i obrane i vidljiv je napredak, ali iznad svega, ekipa je počela pokazivati viši nivo povezansti u igri, a vidim da su cure napredovale i u shvaćanju same igre kao i reakcijama u raznim situacijama - na dvotjedne pripreme u Mariboru osvrnuo se hrvatski izbornik, Brazilac Vercesi.

Osim sutra, protiv Srbije će se igrati u ponedjeljak i utorak, u istom terminu, dakle u 18:00. Susreti su na programu u Dvorani Šumice, a izbornici će se na ''mjestu događaja'' dogovoriti po kojem će principu biti odigrane utakmice. Na raspolaganju izborniku Vercesiu je 15 djevojaka. Tehničarke Ana Grbac i Bernarda Brčić, primačice/pucačice Mia Jerkov, Senna Ušić Jogunica, Nikolina Jelić i Karla Klarić, srednje blokerice Maja Poljak, Ivana Miloš, Bernarda Ćutuk i Antonija Kaleb, korektorice Samanta Fabris, Sanja Popović, Maja Burazer i Jelena Alajbeg, te libero Marija Ušić. 

Po povratku u Maribor Hrvatsku čeka 16. rujna utakmica protiv Kanade. Uzvrat protiv Srbije je na programu 18. rujna. Nakon toga Hrvatice odlaze za Zagreb gdje ih 20. rujna čeka generalna proba s Amerikankama pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Italiju. Utakmica protiv SAD biti će odigrana u Domu odbojke Bojan Stranić.

- Ušli smo u posljednju fazu priprema gdje će naglasak biti na taktičkom usavršavanju, ali i emocionalnom sazrijevanju kroz igranje utakmica s ekipama najvišeg nivoa, sve usmjereno prema prvoj utakmici na otvaranju Svjetskog prvenstva. Najzadovoljniji sam činjenicom da su sve cure, evo nakon dva i pol mjeseca priprema zdrave, bez istegnuća ili ozljeda, te su 100% spremne za igranje na visokom nivou – zaključio je Vercesi.

Autor: M. Gojak