Vrlo važna pobjeda OK Gorice na početku drugog dijela natjecanja

Objavljeno: Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 15:18 Autor:
Vrlo važna pobjeda OK Gorice na početku drugog dijela natjecanja Foto: OK Gorica
Pobjeda nad HOK Borovom iz Vukovara u osmom kolu 1.A Hrvatske odbojkaške lige u drugoj skupini za odbojkaše OK Gorice bila je vrlo važna.

Naime, nakon nekoliko utakmica u kojima su gubili u petom setu i subotnja je utakmica s Borovom otišla do petoga seta, ali su ga na kraju dobili Goričani. Tako su nakon više od dva sata igre slavili 3:2 u setovima (21:25, 25:20, 25:22, 25:27, 18:16).

- Mislim da treba priznat da su obje ekipe bile borbene i željele su tu pobjedu. Za mene je najbitnije da smo konačno dobili taj peti set. Mislim da jednostavno sazrijevamo, ali još to nije to, još mi moramo pokazati veću razliku u kvaliteti i malo jednostavnije rješavati te stvari - rekao je nakon utakmice trener OK Gorice Jurica Antić te dodao da njegova ekipa još uvijek krajem seta malo izgubi koncentraciju pa im se potkrade pokoja pogreška.

- Prije svega čestitam igračima Gorice na kvalitetnoj igri, ali i borbi. Prije na borbi nego na igri. U našim redovima nedostajalo je nekoliko prvotimaca, ali to nije opravdanje. Mi smo pokazali i nastojali smo dati maksimum koliko smo mogli, ali svaki je set išao na neku razliku i iskreno čestitam Gorici na zasluženoj pobjedi - kazao je nakon utakmice trener Borova Vladimir Barić. Ovom je pobjedom Gorica pokazali svoju snagu, ali doslovno snagu kod pojedinih igrača koji su svojim jakim smečevima probijali blok Borova. Tu svakako treba istaknuti kapetana Juricu Antića, ali i izvrsnog srednjaka Filipa Dumbovića te primača Marija Nikolausa koji su tijekom cijele utakmice vodili Goričane ka još jednoj pobjedi u 1.A ligi. 
- Ovom smo utakmicom počeli s drugim krugom natjecanja. Sada smo vidjeli da ima prostora za bolji rezultat. Vidjeli smo da možemo dobiti i neke ekipe koje nismo dobili. Trebamo u ovom drugom krugu potvrditi pobjede iz prvog kruga i pobijediti još koju od ovih ekipa s kojima možemo dobro igrati. Među njima je i Vukovar i to smo napravili. Nije tri boda, ali je pobjeda - istaknuo je na kraju Antić. Sada je pred Goričanima tjedan dana pripreme za sljedeću utakmicu i to s momčadi Broda. Vikend utakmica u Slavonskom Brodu jedna je od onih u kojima se pobjedom treba potvrditi pobjeda iz prvog dijela natjecanja. Naime, Goričani su Brod u drugom kolu prvenstva sredinom listopada pobijedili 3:0 u setovima.