Vujević: Odbojka je strast!

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Studeni 2012 Autor:
Goran Vujević Goran Vujević
Goran Vujević i dalje plijeni partijama i ponašanjem na terenu. Vedeta zlatne olimpijske momčadi iz Sidneya 2000. i u 39. godini igra odbojku sa istim žarom kao na početku karijere.

Goran Vujević i dalje plijeni partijama i ponašanjem na terenu. Vedeta zlatne olimpijske momčadi iz Sidneya 2000. i u 39. godini igra odbojku sa istim žarom kao na početku karijere.

Nekadašnji reprezentativac Srbije uzdanica je novog italijanskog prvoligaša Perugie i ne razmišlja objesiti tenisice o klin.

- I dalje osjećam veliku strast prema odbojci - priča u telefonskom razgovoru Vujević. - Sa istim oduševljenjem odlazim na treninge, uživam u igri i dok to traje bit ću na terenu.

Od kada nije dio reprezentacije, zaobilaze ga i povrede. A one su nekad bile razlog da razmišlja o kraju.

- Zadovoljan sam mojim fizičkim stanjem, nema povreda, tako da lako izdražavam treninge i utakmice - ističe Vujević.

Svi koji ga poznaju naglašavaju da će mu najavljene promjene pravila još više produžiti karijeru.

- Još nisu usvojena, još se igra po starom - oprezan je Vujević. - A najavljene promjene zaista mi idu naruku. Mlađi igrači su posjlednjih godina razvili tehniku prijema prstima, a ja sam učenik stare škole i naučio sam servis primati rukama.

Zbog godina Goran je ove godine ugovor produžio na jednu sezonu:

- Kada je moja karijera u pitanju sve će zavisiti od sezone do sezone. Sve dok mogu igrati na ovom nivou, da zadovoljavam kriterije najjače lige na svijetu, talijanske, neću skidati dres. Čim shvatim da to nije to reći ću zbogom.

Jedan od najboljih srbijanskih igrača svih vremena gledao je nasljednike na olimpijskom turniru u Londonu i ne razočaranost rezultatom:

- Mislim da bi bilo sve drugačija da smo Nijemcima poslije 2:0 zadali završni udarac. Falila nam je ta jedna lopta, ali to je sport, u trenutku se sve preokrene. Dogodio se neuspjeh, ali sa druge strane hrabri pojava mladih igrača, što govori da ćemo se uskoro vratiti na staro mjesto.

KLUPA JE POGUBNA

MEASTRALNI odbojkaš u inozemstvo se otisnuo u 23. godini, a sada igrači odlaze i prije punoljetnosti.
- Tada sam imao iza sebe šest provoligaških sezona u Partizanu i sazrio sam kao igrač. Nemam ništa protiv da mladi rano odlaze u svijet ukoliko mogu odmah igrati. Nažalost, mnogi griju klupu, nemaju minutažu, a to je najgore za mladog igrača. Da bi postali vrhunski odbojkaši, moraju stalno igrati. U suprotnom, kao što se često događa, brzo nestaju sa velike scene - kaže Vujević.

Autor: S. Krstović

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten