Vukovarke uzele bodove u Gradskom vrtu

Objavljeno: Utorak, 08 Listopad 2013 19:04 Autor:
Borbenost odbojkašica s Drave (u crvenom) nije bila dovoljna za bodove Borbenost odbojkašica s Drave (u crvenom) nije bila dovoljna za bodove Foto: J.Šeri
Sezonu su otvorile međusobnim ogledima u sklopu Kupa Hrvatske, a ždrijeb je htio da se odbojkašice Osijeka 06 i Vukovara sastanu i na otvaranju ligaškog dijela.

U Gradskom vrtu su se tako u 1. kolu Skupine II, treći put u tjedan dana, sučelile učenice Miroslava Đekića i Igora Šimunčića, koji nakon trogleda ima mnogo više razloga za zadovoljstvo. Vukovarke su nakon dvije pobjede u Kupu došle i do prvih bodova. Način je bio identičan, u tri seta, koji ovaj put nisu bili toliko dramatični.

- Dvije pobjede u Kupu bile su samo naizgled lagane. Istina, nismo izgubile set, ali od šest, pet smo setova dobile na razliku. Prvenstveni ogled nije bio toliko neizvjestan, iako je druga dionica ponudila neizvjesnost. No, kada smo poveli 2:0 bilo je jasno da pobjeda i prvi bodovi neće doći u pitanje. Ovu smo utakmicu i najbolje odigrale, a osim kvalitete, odlučilo je i naše veće iskustvo, kaže tehničarka Vukovara Marijeta Majer, koja je sigurno “dirigirala” igrom svoje ekipe, u kojoj je najveći dio posla odradila Dunja Novalić. Ona je posebno bila nadahnuta u završnici drugog seta, koji je na kraju i prelomio susret. Da su domaće imale bar donekle tako raspoloženu igračicu, možda bi ishod bio i povoljniji za njih.

- Izgubile smo tri utakmice bez osvojenog seta, ali objektivno suparnice nas nisu baš tako nadigrale. Šest setova smo poražene na razliku, ovaj drugi također je na kraju ostao samo propuštena prigoda. Imale smo i set loptu, ali jednostavno nismo imale pravog rješenja u trenucima odluke. To nas je malo i demoraliziralo, posljednji set više nismo mogle ništa učiniti, priznaje Antonija Volmut.

Stoji da Osječanke nemaju iskustva, ali nije baš česta pojava da tri utakmice u kratkom razdoblju izgubiš na identičan način. No, sezona je tek počela, bit će priogode za popravak dojma, a on je, uz bodove, zasluženo pripao Vukovarkama.

Autor: N. Benčina