Vukovaru pobjeda protiv Splita

Objavljeno: Utorak, 17 Studeni 2015 00:01 Autor:

Očekivala se lagana pobjeda Vukovara protiv Splita, međutim mladi odbojkaši Splita srčano su se borili i naprosto uzeli bod od uspavanog domaćina koji je na kraju ipak slavio s 3-2 (25-21 15-25 21-25 25-11 15-10)

Iako rezultat od 3-2 sugerira vrlo neizvjesnu borbu, na terenu to nije izgledalo tako. Vukovar niti u jednom trenutku pobjedu nije doveo u pitanje, međutim igra toplo-hladno je odraz gubitka 2 seta, samim time i jednog boda koji je vrlo važan u utrci za prva dva mjesta donje skupine.

Vukovar je u prvome setu odigrao dobro, ali opet ispod svojih mogućnosti. U drugome setu potpuni pad u igri Vukovara, djelovali su potpuno uspavano, a Splićani su odlično servirali te u napadu i bloku djelovali jako dobro. To je rezultiralo vrlo lako osvojenim setom, a tu igru su nastavili i u trećem setu. Domaćini su rotirali, pokušavali su na sve načine nešto promijeniti kako bi se ekipa probudila, međutim nije išlo.

Tako je u četvrtom setu ušao srednjak Mate Mihaljević koji je uspješno riješio jednu kontru, a zatim odličnim i vrlo neugodnim servisima napravio puno problema primačima Splita koji kao da se nisu snašli u toj situaciji, a to je značilo da je trener Robert Celan itekako pogodio s izmjenom. Servirao je Mate sve do 11-2 za Vukovar, a svakako moramo spomenuti veliki sudački previd kod rezultata 6-2 gdje je lopta pala između zone 4 i 5, dobrih 30 centimetara u teren, ali linijska sutkinja je zastavicom pokazala out. Brojno negodovanje na strani gostiju, odmah su napali drugog suca, Brunu Muhu koji je inače internacionalni sudac, jer je lopta pala svega 3-4 metra od njega. Međutim, umjesto 6-3, rezultat je 7-2 iako je svima na tribini bilo jasno da je ta lopta bila 'dobra' od strane Splita. Do kraja susreta je sve bilo stvar formalnosti, Vukovar je pokazao tko je gazda na terenu i pobjedu zaista nisu doveli u pitanje do kraja susreta.

Od domaćih su najbolji bili primač Luka Vranješ, srednjak Živko Bešlić, ali i Miloš Petković koji je uspješno zamijenio Teperta i na taj način osvježio ekipu te donio preokret. Kod gostiju su najbolji bili primač Mario Boras kao i korektor Marko Šimac, a dizač Hrvoje Pervan je odlično dijelio lopte cijeli susret i olakšao posao svojim pucačima.

-Ušli smo u utakmicu s malim respektom jer Vukovar ima par iskusnih igrača. Poslije smo vidjeli da možemo i pojačali smo servis, prijem je cijelu utakmicu bio dobar pa je bilo lakše razigravati. Nakon 1-2 smo malo pali u igri i nakon par sudačkih pogrešaka izgubili četvrti set, a u petom setu je Vukovar jednostavno bio bolji i zasluženo su slavili – ističe vrlo perspektivni dizač Hrvoje Pervan.

-Ušli smo u utakmicu malo ležernije, vidjela se ta pauza od dva tjedna bez natjecateljskog ritma. Bez obzira na to osvojili smo prvi set i očito očekivali da će se preostala dva seta dobiti sama od sebe. Naravno, kažnjeni smo, Split je furiozno krenuo u drugi i treći set te poveo. Trener Celan je stalno pokušavao preokrenuti tijek utakmice s izmjenama i početkom četvrtog seta je pogodio uvođenjem Petkovića i Mihaljevića koji su unijeli preokret. Od tog trenutka nad našom pobjedom više nije bilo upitnika što se vidjelo i po rezultatu. Nažalost, izgubili smo bod , ali pokazali karakter i širinu klupe. Sljedeći tjedan u Karlovcu moramo biti na višoj razini i igrati od početka onako kako smo protiv Splita završili – izjava je Luke Vranješa, jednog od ponajboljih igrača u postavi domaćih.

Vukovar je tako ostao na trećem mjestu s 10 bodova, a prvoplasirana Rijeka im bježi već 5 bodova. Splitu ostaje i dalje borba za ostanak, ali uz ovakvu igru koju su prikazali u drugom i trećem setu, mogu i puno, puno više.

 

Autor: Mario Šalinger