World Grand Prix: Hrvatska u Poreču izgubila od Argentine 1:3

Objavljeno: Petak, 03 Srpanj 2015 Autor:
World Grand Prix: Hrvatska u Poreču izgubila od Argentine 1:3 Foto: fivb.com
Hrvatske odbojkašice nisu uspjele pobjedom započeti natjecanje u ovogodišnjem FIVB World Grand Prixu. U prvoj utakmici skupine J koja se ovog vikenda igra u Poreču izabranice Angela Vercesija izgubile su od Argentine 1:3 (25-19, 26-24, 15-25, 25-16) za nešto manje od dva sata igre. U drugoj utakmici skupine J Nizozemska je istim rezultatom pobijedila Češku.

Problemi u prijemu i stalne oscilacije u ostalim elementima igre glavni su uzroci iznenađujućeg hrvatskog poraza pred 500 gledatelja u porečkoj Žatiki. Kad se tome pridodaju već poznati zdravstveni problemi većine standardnih reprezentativki, jasno je da rezultat protiv solidne Argentine i nije mogao biti bitno bolji.
U postavi su, naime, ostale samo dvije reprezentativke, Samanta Fabris i Senna Ušić Jogunica, s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Italiji. Izbornik Vercesi morao je u ovo natjecanje ući i s novim liberom Lucijom Mlinar, koja se hrabro prihvatila teškog zadatka.
- Očito je da nas treba više vremena da se prilagodimo svim promjenana u sastavu. Moja je ekipa prilično mlada i ne može preko noći pružiti maksimum. Svakako još nismo na razini koja bi bila zadovoljavajuća i moramo naporno raditi na svakom treningu. Međutim, kako vrijeme bude odmicalo bit ćemo sve bolji. U to sam uvjeren  - rekao je brazilski stručnjak Vercesi.
Teret utakmice očekivamo su podnijele Fabris i Senna Ušić, koje su zajedno postigle čak 35 poena, uz po osam poena Nikoline Jelić, Bernarde Ćutuk i Tamare Sušić. Dobro je funkcionirao blok (12 poena prema argentinskih 6), ali zato nije prijem.
- Prvi meč na domaćem terenu s pomlađenom ekipom uvijek je problematičan. Griješilo se dosta, posebice u prijemu, ali ne bih iz ovoga izvlačila neke velike zaključke. Sutra je novi dan, trebamo učiti iz ovakvih utakmica – naglasila je kapetanica Senna Ušić.
Argentinski izbornik Guillermo Orduna tvrdi da je očekivao pobjedu protiv domaćina, jer je i na lanjskom SP-u, kako je rekao, njegova ekipa izgubila 1:3 u vrlo tijesnoj utakmici. Međutim, kapetanica i ponajbolja igračica Argentine Paula Nizetich misli drukčije.
- Znam da je moje prezime hrvatsko i velika mi je želja upoznati neke Nižetiće ovdje u Poreču. Međutim, ja ne govorim hrvatski i sve što znam o Hrvatskoj je da se moj pradjed iz Dalmacije doselio u Argentinu. Nisam očekivala ovaku laganu utakmicu. Bile smo dosta nervozne i u strahu od neuspjeha, ali ispalo je bolje od očekivanog.
U subotu se skupina J FIVB World Grand Prixa nastavlja utakmicama 2. kola: Argentina – Nizozemska (17:00) i Hrvatska – Češka (20:00). Sve utakmice porečkog turnira prenosi Sportska televizija.

Autor: S. M.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten