WOV Awards 2013: Voronkov i Guidetti iznad svih

Objavljeno: Subota, 28 Prosinac 2013 Autor:
Jedna od najtežih stvari je osvojiti nagradu u sportu, a titule 'Trener godine' prema odbojkaškom portalu World of volley uvjerljivo su otišle u ruke dva velika trenerska imena.

Giovanni Guidetti i Andrey Voronkov definitivno su obilježili godinu koja je iza nas s izvanrednim rezultatima.

Trener godine (žene): Giovanni Guidetti - Vakifbank i reprezentacija Njemačke

Talijanski trener preuzeo je Vakifbank još 2008, a njegov trud sada pokazuje rezultate. To nisu samo veliki rezultati, ti rezultati su u kategoriji najboljih svih vremena. U 2013. godini Vakifbank je pobijedio sve svoje utakmice te ima mogućnost obraniti sve svoje naslove .

Guidetti nije samo imao uspjeha sa svojim klubom, već i reprezentacijom Njemačke koja silovito napreduje pod njegovim vodstvom. Prvi put u povijesti osvojili su Europsku ligu, a također su osvojili i srebrnu medalju na Europskom prvenstvu izgubivši samo u finalu od Rusije s 3-1.

Trener godine (muškarci): Andrei Voronkov - Lokomotiv Novosibirsk i reprezentacija Rusije

Kad je Voronkov preuzeo Rusiju nakon velikog Vladimira Alekna, svi su se pitali kako će igrati reprezentacija pod palicom novog izbornika. Ali Voronkov je utišao sve svoje kritičare radi pomlađivanja svoje momčadi i osvojio je naslov europskog prvaka, kao i Svjetsku ligu, u ljeto 2013. godine.

Sa svojim klubom Lokomotiv Novosibirsk, uspio je osvojiti najprestižniji trofej u europskoj muškoj odbojci - CEV Liga prvaka. Lokomotiv je svoje mjesto na Final Fouru muške Lige prvaka dobio kao domaćin te je poremetio velike planove pobjedivši favorita Zenit Kazan nakon pet setova. U finalu su bili bolji od talijanskog Cunea te su nakon neizvjesnog tie-breaka (16-14) osvojili 'vrh' Europe.

M.G.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten