Yamamay do svog drugog naslova prvaka CEV Kupa

Objavljeno: Nedjelja, 01 Travanj 2012 12:25 Autor:
Odbojkašice Arsizia potvrdile su talijansku premoć na svjetskoj odbojkaškoj sceni pobjedom u uzvratnoj utakmici protiv Galatasaraya.

Talijanke su dobile susret s 3-1 (25-19, 25-13, 23-25, 25-23), a potom se pobjednik odlučivao u „zlatnom" setu. S rezultatom 15:9, iskupile su se svojim navijačima za poraz od prošlog tjedna u turskoj metropoli. Ovo je bio njihov drugi europski trofej nakon onog osvojenog u Baku prije nekoliko godina.

Ovog puta pobjeda je bila posebnog okusa. Igralo se na domaćem terenu, pred višeod 5000 navijača koji su svake sekunde bodrili svoje odbojkašice. 400 navijača Galatasaraya nisu mogli nadjačati ih, kao ni učiniti ništa drugo doli prihvatiti poraz svojih junakinja.

Yamamay je odigrao odličnu utakmicu, oosobito dominirajući u prva dva seta. Treći i četvrti set su bili nešto više izjednačeni bodovno,ali kvaliteta igre je bila totalno drugačija. Djevojke nisu dopustile Galatasarayu ni trenutak predaha pa je utakmica nakon 117 minuta završila sveopćom euforijom u dvorani.

Carlo Parisi se zahvalio svima, vidno ošamućen nakon žestoke borbe svojih igračica:

-Kad pobijedite pred ovako moćnom i glasnom publikom,osjećaj je neopisiv. Moram čestitati svojim curama. Započele su odmah s agresivnom igrom i brzo smo zaboravili poraz od utorka. Nakon dugog i teškog natjecanja, ovo je zbilja šećer na kraju i definitivno zaslužena pobjeda.

Francesca Marcon također nije krila svoje oduševljenje pobjedom:

- Igrali smo sa srcem, boreći se do kraja. To smo radili tijekom cijele sezone na svakoj utakmici. Imamo CEV Kup u rukama, kao i naš nacionalni te nas čeka još polufinale u našoj ligi za par dana.