Zagrebačka Mladost će se boriti za vrh

Objavljeno: Petak, 10 Listopad 2014 Autor:

Zagrebačka Mladost iza sebe ima može se reći uspješnu prošlu sezonu, u kojoj je osvojila Kup Hrvatske, igrala finale prvenstva. U neizvjesnoj seriji nisu Zagrepčani uspijeli s trona svrgnuti imenjaka iz Kaštela, u petoj utakmici klub iz Dalmacije stigao je do trećeg uzastopnog naslova.

O novoj sezoni koja je na vratima popričali smo s trenerom zagrebačke Mladosti, Tomislavom Mišinom.
- Zadovoljan sam pripremnim periodom, odradili smo sve zacrtano. Naglasak je bio na fizičkoj pripremi, priliku sam dao svima, isprobao sve igrače. Odigrali smo čak 14 utakmica, tek jednu izgubili. Bili smo u Banja Luci i Austriji, osvojili u Zagrebu kup Zagrebačkih odbojkaških veterana - osvrnuo se na pripremni period trener Mladosti Mišin, pobrojao promjene u sastavu u odnosu na lani:
- U odnosu na prošlu sezonu nemam više u sastavu Bogdanovića, Sedlačeka i Nojića. Dvije nove akvizicije su Nikačević iz Rovinja i Barišić iz Odžaka, povratnik Peterlin, te Mudrovčić. Od juniora su seniorskom sastavu priključeni Bičvić i Brkić.
Što se tiče cijeva Mladosti u ovoj sezoni njihov trener kaže:
- Što se nas tiče, ciljevi su uvijek isti kada se radi o Mladosti. Imamo ambicija i u kupu., i u prvenstvu, naravno da pucamo na prve tri pozicije. Prava borba i rasplet prvenstva čeka nas u proljeće. Vidjeti ćemo kako i koliko će se koje ekipe pojačati u prijelaznom roku. Mi ćemo također pokušati dovesti još koje pojačanje. U borbi za vrh vidim Mladost iz Kaštela, Centrometal, Mursu i nas. Preostale četiri ekipe boriti će se za opstanak u skupini 1.
Mladost prvenstvenu sezonu otvara gostovanjem kod Murse. Može se slobodno reći da je to derbi prvog kola, taj susret na programu je u nedjelju 12. listopada. Inače, Mladostaši su odigrali već dvije službene utakmice, rutinski odradili prvo kolo kupa protiv Šibenika. U gostima su pobijedili bez izgubljenog seta, kod kuće je Mladost bila bolja s 3:1.
- Još jednom bi spomenuo pravilo da se u zapisniku moraju naći dva juniora, znači igrači do 18 godina. Mislim da situacija nije takva da se to od klubova zahtjeva. Puno više poticaja za rad s mladima dalo bi osnivanje mlađih liga na razini države - kratku, ali jasnu poruku za kraj razgovora uputio je Tomislav Mišin.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Autor: M.Gojak

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten