Značajni zaključci Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza

Objavljeno: Četvrtak, 17 Ožujak 2016 15:22 Autor:
Hrvatski odbojkaški savez intenzivirat će u narednom razdoblju svoje napore na što sustavniji i intenzivniji rad s mlađim kategorijama, zaključak je jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora HOS-a.

Na prijedlog Natjecateljske komisije donesen je niz značajnih zaključaka i usmjerenja.

Pročitajte više ovdje

Pogledajte više ovdje

Obveza rada s mlađim kadetkinjama i kadetima

Tako će klubovi, koji se natječu u 1.A nacionalnoj odbojkaškoj ligi, a ne rade s mlađim kadetkinjama i mlađim kadetima, dobiti dozvolu za natjecanje uz kotizaciju uvećanu za četiri puta, a za klubove 1.B nacionalne lige dozvola za kotizaciju bit će u tom slučaju uvećana za dva puta.

Od sljedeće natjecateljske sezone, natjecanja kod ovih kategorija odvijat će se na pet regija – Centar, Istok, Zapad, Jug i Grad Zagreb s kojih na državnom prvenstvu treba nastupiti 20 ženskih i 15 muških klubova.

Što se kadeta i kadetkinja tiče, natjecat će se u četiri skupine iz četiri regije na način da u završnici državnog prvenstva ostane 16 klubova.

Kod juniorki i juniora po dvije prvoplasirane ekipe sa svake regije ulaze u završnicu državnog prvenstva što će dati po osam muških i ženskih ekipa.

Olakšan sustav natjecanja

Sustav natjecanja na ovogodišnjem državnom prvenstvu za mlađe kadete će se provesti kako je i određeno još u mjesecu rujnu 2015. dakle bez skok servisa, igranja libero igrača odnosno igračice i 4-2 sustava.
Nastojat će se da svih pet regija sastave reprezentacije regija za koje treba osmisliti poseban sustav natjecanja.

Ukidanje pravila obveznog igranja dva mlada igrača odnosno igračice

Za sljedeću natjecateljsku sezonu ukida se pravilo obveznog igranja dva mlađa igrača odnosno igračice (u dobi kadeta, juniora) na prvoligaškim utakmicama, jer ti igrači i igračice nisu igrali već gotovo u pravilu sjedili samo na klupi za rezervne igrače.

Mlađi kadeti i kadetkinje do 15 godina svoje državna natjecanja igrat će prvi vikend poslije završetka škole u lipnju.

Što se mini odbojke za dob do 13 godina tiče, igrat će se srijedom i četvrtkom prije Uskrsa i to četiri na četiri, a za dob do 11 godina tri na tri igrača ili igračice, po pravilima koja već postoje.

Podsjetnik na 2.Nacionalni kamp u Topuskom

Puno se očekuje i od 2. izdanja Nacionalnog kampa za perspektivne mlade odbojkaše i odbojkašice u Topuskom od 18. do 26.lipnja 2016.

Dva nova člana HOS-a

U punopravno članstvo HOS-a na ovoj sjednici primljena su i dva nova člana - ženski klubovi OOK Fažana iz Fažane i OK Mladost 2000 iz Knina.

Izvor: HOU