ŽOK Osijek prvi put u Superligi

Objavljeno: Petak, 14 Listopad 2016 Autor:
ŽOK Osijek prvi put u Superligi Foto: G. Mitić

Dobio je od ove sezone grad na Dravi i svog predstavnika u Superligi odbojkašica. ŽOK Osijek je napokon potvrdio plasman među osam najboljih klubova u državi gdje će igrati još dva slavonska kluba Nova Gradiška i Vukovar.

Osječki sastav Darija Fančovića spremno dočekuje start koji je na programu predstojećeg vikenda.

- Godinu dana smo iskusniji, vjerujem kvalitetniji i pametniji. Plasman u prvu jakosnu skupinu bio je najvažniji cilj prošle sezone, koja je bila vrlo uspješna. Osim u prvenstvu, progres je ostvaren i u domaćem Kupu, gdje smo nakon osam godina izborili nastup na završnom turniru. Sada se treba potvrditi i u jačoj konkurenciji kojoj smo toliko težili - kaže trener odbojkašica s Drave, koje su upravo u Kupu pobjeđivale ekipe s boljim “pedigreom” (Vukovar, Poreč).

U odnosu na prošlu sezonu, kadar je siromašniji za dvije igračice. Otišao je standardni libero (Fabulić), te igračica iz pričuve (I. Grahovac), a nisu angažirana nova lica.

- Bilo je nekih kombinacija, ali u Uprava je procijenila da u sezonu idemo s raspoloživim kadrom, koji trenutno broji 11 igračica. Nova je samo mlada Helena Hajpek, koja se priključila iz druge ekipe i pokriva poziciju libera - kaže Fančović. Uz nju, dres Osijeka nosit će: Lea Grahovac, Katarina Kovač (dizači), Ivana Grubeša (pucač), Antonia Volmut, Katarina Pavičić, Iva Barunčić (primači), Katarina Bilić, Mirna Matković, Kristina Zirn (srednjaci) i Karla Šimunec (libero).

- Nekolicina igračica imala je dugačku sezonu, aktivne su bile još i u srpnju. Ali imale su vremena za odmor te smo odradili u pripremama sve što smo i planirali. Igrali smo provjere protiv jakih suparnica, a takvi nas uglavnom i čekaju u Superligi - smatra trener Osijeka.

Premijera će biti gostujuća, u 1. kolu kod Marina Kaštela, a tjedan dana poslije u Gradski vrt stiže Kaštela DC.

- Prvu utakmicu igramo protiv glavnog favorita za naslov. Marina je prošle godine bila dvostruki državni viceprvak, osnažili su svoje redove u cilju da osvoje titulu. Raspored je težak, jer nakon prvog domaćinstva idemo u Poreč, pa dočekujemo Mladost, a to su dva kluba koja su igrala finale doigravanja. No, u ovoj konkurenciji nema slabih utakmica, treba se stoga adaptirati na takav ritam i osvojiti što je više moguće bodova, koji bi nam garantirali na kraju i ostanak u ovoj konkurenciji - zaključio je Dario Fančović.

Autor: N. Benčina

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten