ŽOK Rijeka prvi dio u Interligi, Vežičani ostali bez Prve lige

Objavljeno: Srijeda, 19 Rujan 2012 Autor:
ŽOK Rijeka i MOK Rijeka igrat će u prvoj jakosnoj skupini Prve lige iduće sezone, dok će odbojkašice Kostrene i Grobničana, odnosno odbojkaši Opatije igrati u drugoj jakosnoj skupini.

ŽOK Rijeka i MOK Rijeka igrat će u prvoj jakosnoj skupini Prve lige iduće sezone, dok će odbojkašice Kostrene i Grobničana, odnosno odbojkaši Opatije igrati u drugoj jakosnoj skupini. Iako su u Hrvatskom odbojkaškom savezu prijetili kaznama čini se da su svi klubovi koji su bili najavljeni podmirili svoje obveze i od iduće sezone igrat će se po novom formatu.

Ova objava potvrdila je dvije stvari. Odbojkašice Rijeke u prvom dijelu sezone igrat će samo Interligu, a ne i domaće prvenstvo, kako je prvo bilo zamišljeno u ovom sustavu.

MOK Gornja Vežica nije dobila pravo nastupa u Prvoj ligi. Naime, Vežičani su na terenu stekli pravo nastupa u najvišem rangu, ali iz Hrvatskog odbojkaškog saveza nisu ih uključili jer navodno Gornja Vežica nije potvrdila da želi igrati ligu.

U pdf prilogu hos na dnu strane možete pročitati kako će izgledati iduća seozna u hrvatskoj odbojci, a čelnici Saveza očito su u sastavljanju prvenstva imali za cilj da što više klubova može reći da igra u Prvoj ligi i da ima što više utakmica.

PRVA LIGA ODBOJKAŠICA

Prva jakosna skupina: Rijeka, Split 1700, Vukovar, Mladost, OTP banka, Marina Kaštela, Azena, Poreč.

Druga jakosna skupina: Kaštela DC, Cestorad, Kostrena, Zagreb, Grobničan, Osijek, Šibenik, Rovinj.

PRVA LIGA ODBOJKAŠA

Prva jakosna skupina: Mladost Marina Kaštela, Mladost, Rovinj, Mursa, Sisak, Rijeka, Centrometal, Vukovar.

Druga jakosna skupina: Karlovac, Opatija, Zadar, Zagreb, Šibenik, Daruvar, Varaždin, Split.

Autor: Marko Babić

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten