Ostalo

Aleksandar Boričić novi stari predsjednik CEV-a

Aleksandar Boričić, predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić, predsjednik CEV-a

Na današnjem 41. kongresu CEV-a održanom u Beču, Aleksandar Boričić ponovno je izabran za predsjednika Europske odbojkaške federacije i voditi će europsku odbojkašku obitelj još četiri godine.

Aktualni predsjednik CEV-a dobio je 36 glasova, dok je drugog kandidata Hanno Pevkur iz Estonije podržalo 19 nacionalnih saveza.

Nakon što su 2015. godine preuzeli vodstvo CEV-a, g. Boričić i njegov tim preoblikovali su organizaciju i njezinu percepciju, istodobno njegujući snažan osjećaj solidarnosti i kohezije među svim članovima europske odbojkaške obitelji. Odbojka u Europi tijekom posljednjih pet godina prelazila je iz snage u snagu, posebno isporukom glavnih događaja koji su za igrače i navijače predstavljali nezaboravno iskustvo. Na ovom transformacijskom putovanju zabilježena su neviđena ulaganja u sport koja su pomogla razvoju igre na osnovnoj razini, a u novije vrijeme podržala su sve sudionike u suočavanju s brojnim izazovima koje donosi pandemija koronavirusa.

Odbojkaški savez Hrvatske na kongresu su predstavljali predsjednik Ante Baković i direktorica Valentina Bifflin.

Hrvatski odbojkaški savez čestita predsjedniku Boričiću na još jednom mandatu te se iskreno veseli nastavku zajedničke suradnje i vjeruje da će predsjednik Boričić sa svojim timom postići još veći napredak i podići odbojkaški sport na još veće nivoe među svim sportovima.

Kasnije tijekom dana, Kongres CEV-a nastavio je s izborima za preostala mjesta za pridruživanje Upravnom odboru CEV-a, Pravnoj komori CEV-a i europskim predstavnicima u Upravnom odboru FIVB-a, sa svim mandatima koji pokrivaju četverogodišnji mandat.

Sastav Upravnog odbora CEV-a:

Aleksandar Boričić (SRB) – predsjednik
Eric Adler (DEN)
Renato Arena (ITA)
Zdeslav Barac (CRO)
Geert De Dobbeleer (BEL)
Michel Everaert (NED)
Margaret Ann Fleming (SCO)
Lubomir Ganev (BUL)
Lubor Halanda (SVK)
René Hecht (GER)
Jalil Jafarov (AZE)
Emma Labrador (GIB)
Gernot Leitner (AUT)
Lennart Neovius (SWE)
Miroslaw Przedpelski (POL)
Metod Ropret (SLO)
Stanislav Ševčenko (RUS)
Eric Tanguy (FRA)
Gudmundur Helgi Thorsteinsson (ISL)