Odbojka.hr

Hrvatski odbojkaški savez sastavio je preliminarnu rang-listu učenika za upise u 1. razred srednje škole u razredne odjele za sportaša u školskoj godini 2021. / 2022. vodeći se sljedećim kriterijima :

1. 2.krug kvalifikacija za europsko prvenstvo reprezentacija U17 muški i reprezentacija U16 žene – član ekipe
2. 1.krug kvalifikacija za europsko prvenstvo reprezentacija U17 muški i reprezentacija U16 žene – član ekipe
3. Širi popis igrača i igračica za kvalifikacije U17 muški i U16 žene
4. Rezultat sa mala odbojka prvenstva hrvatske za dječake i djevojke Zadar 2020
5. Rezultat sa mlađe kadetskog prvenstva hrvatske za dječake i djevojke Zadar 2020
6. Član kluba

Službene kriterije športske uspješnosti možete pogledati OVDJE.

Preliminarnu rang-listu možete pogledati OVDJE, a eventualne prigovore na istu možete slati do 18. lipnja 2021. godine do 12:00 sati na e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napominjemo da su u obzir za rang-listu uzeti samo oni učenici koji su putem svojih klubova članovi Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Hrvatske odbojkaške reprezentativke u izvrsnom su raspoloženju što se moglo vidjeti na susretu s više od 100 mladih sportaša u Zadru. Na čelu s izbornikom Danieleom Santarellijem, kapetanica Samanta Fabris i reprezentativke otkrile su neke od tajni uspjeha, zaigrale odbojku i fotografirale se s mladim naraštajima na igralištu Osnovne škole Smiljevac u Zadru.

“Jako smo sretne što smo uoči nadolazećeg Final Foura ponovo u Zadru na pripremama. Među nama vlada odlična atmosfera što se vidi i po rezultatima. Zasluženo smo izborile Final Four te vjerujemo da tamo možemo napraviti dobar rezultat koji će biti izvrsna uvertira u Europsko prvenstvo koje nas u kolovozu očekuje u Zadru.” – istaknula je kapetanica Samanta Fabris te dodala: “Ovo druženje s mladima bilo je posebno emotivno za sve nas. Njihova podrška i energija dat će nam dodatnu snagu u utakmicama koje su pred nama.”

Među stotinjak djece bili su mladi odbojkaši i odbojkašice iz Zadra, Ivanca i drugih hrvatskih gradova. Marina iz Zadra vidljivo oduševljena druženjem s našim reprezentativkama je rekla: “Jako me veseli što sam imala priliku upoznati ove djevojke koje su moji idoli. Iz prve ruke dobila sam korisne savjete za koje vjerujem da će mi pomoći u mojoj daljnjoj igri.”

Naše odbojkaške reprezentativke na Final Four Zlatne europske igre koji se igra 19. i 20 lipnja u OZK Areni Ruse u Bugarskoj putuju u četvrtak. Prvu utakmicu igrat će protiv Španjolske, 19. lipnja u 16 sati.

Na druženju u Zadru te na pripremama sudjeluju: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, i Dinka Kulić.

U Varaždinu je u nedjelju na Dravskim bazenima obilježeno je 75 godina Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin i aktivnog igranja odbojke u Varaždinu.

Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021

Kup Hrvatske u odbojci na pijesku

Odbojkašice na pijesku HAOK Žal Banjole iz Pule i pjeskaši KOP Sigeta osvajači su ovogodišnjeg seniorskog Kupa Hrvatske.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija odličnim utakmicama i sjajnim pobjedama na dva turnira Zlatne europske lige skupine C izborila je svoje mjesto među četiri najbolje europske reprezentacije i odlazak na prestižni Final Four.

Stranica 1 od 521