Liga prvaka

Božana Butigan s Imoco Coneglianom osvojila CEV Ligu prvakinja

Božana Butigan s Imoco Coneglianom osvojila CEV Ligu prvakinja Foto: cev.eu

Finale ovogodišnje prestižne CEV Lige prvakinja, odigrano proteklog vikenda u Veroni, bilo je samo za one jakih živaca.

Iako bez gledatelja zbog epidemioloških mjera, ovaj je meč dvije najbolje odbojkaške ekipe Starog kontinenta na dva sata i 40 minuta doslovno uz TV ekrane ‘privezao’ sve ljubitelje ovog sporta u kojem uvijek pobjeđuje trenutno najbolji sastav, i gdje vrijeme ne igra presudnu ulogu. A pobijedile su na kraju, nakon pet iscrpljujućih i dramatičnih setova, odbojkašice talijanskog prvaka Carraro Imoco Conegliana, s 3:2 (22:25, 25:22, 23:25, 25:23, 15:13) ekipu istanbulskog mega-sastava Vakifbanka. talijansku ekipu trenira izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli, a u njoj igra hrvatska reprezentativka,  srednja blokerica Božana Butigan.

Uzgred, uz njih, hrvatska odbojka imala je još jednog svog predstavnika u finalu, Riječanina Milana Rajkovića koji je svojom dugogodišnjom međunarodnom karijerom zaslužio povjerenje CEV-a i imao iznimno tešku ulogu challenge suca, jer je imao nevjerojatno mnogo posla.

Nakon što su u ovoj sezoni osvojile talijanski Superkup, ali i Kup i Prvenstvo, sada su se djevojke iz Conegliana konačno okitile i europskom krunom, nakon što su 2017. i 2019. osvojile srebrnu, a 2018. brončanu medalju u Ligi prvakinja. I još jedan frapantan podatak o kolektivu koji je i aktualni svjetski klupski prvak – od 18. svibnja 2019. godine Imoco Conegliano nije izgubio niti jedan službeni susret, pune dvije godine, ili točnije – 64 utakmice bez poraza! Posljednji je poraz bio prije dvije godine baš u finalu Lige prvakinja, kada su 1:3 izgubile od Novare.