Dinamo iz Moskve na hrvatski pogon, stigao na korak do Final Foura Lige prvakinja

Objavljeno: Četvrtak, 23 Ožujak 2017 00:42 Autor:
Dinamo iz Moskve na hrvatski pogon, stigao na korak do Final Foura Lige prvakinja Foto: cev.lu

Ženska Liga prvaka ušla je u nokaut fazu. Ruski prvak Dinamo iz Moskve napravio je veliki korak prema Final Fouru elitnog ženskog europskog natjecanja, koji će se u travnju održati u Trevisu. Kao gost bili su bolji od talijanske Modene s 3:0(25:22, 25:13, 25:13).

Svega 68 minuta trebalo je ruskom klubu da danas dobije utakmicu u Modeni i tako napravi velik korak prema Final Fouru. Svoj udio u toj pobjedi dala je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije, Maja Poljak. Odigrala je Poljak čitavu utakmicu, osvojila u njoj šest poena od toga dva blokom, jedan servisom, a tri u napadu u kojem je imala realizaciju od 50%.

Može se reći da je Dinamo iz Moskve na hrvatski pogon stigao na korak do Final Foura. Kondicijski trener ruskog prvaka je Damir Kolec, ujedno i kondicijski trener ženske odbojkaške reprezentacije Rusije. Za prolaz dovoljno će im biti osvojiti dva seta u uzvratu, koji se igra 5. travnja u Moskvi. Za još dva mjesta na Final Fouru obračunat će se dva turska kluba, Fenerbahče i Eczacibasi, te švicarski prvak Volero i turski Vakifbank. Prve utakmice na programu su danas, 23. ožujka. Siguran na Final Fouru je talijanski Conegliano, koji je domaćin završnog turnira.