Hrvatska reprezentacija i u drugoj utakmici poražena od ekipe Bugarske s 0:3

Objavljeno: Subota, 22 Srpanj 2017 23:31 Autor:
Hrvatska reprezentacija i u drugoj utakmici poražena od ekipe Bugarske s 0:3 Foto: fivb.com

U drugoj utakmici trećeg kruga kvalifikacijskog turnira iz serije World Grand Prix koji se igra u Varaždinu reprezentacija Hrvatske poražena je od ekipe Bugarske s 0:3, po setovima 18:25, 17:25 i 17:25.

Nakon što je naša ekipa zbog slabe igre doživjela težak poraz od Argentine, bilo je teško očekivati da će se uspjeti oporaviti. Doduše, Argentina je danas pobijedila Portoriko s 3:0 i tako pokazala da uopće nije tako slaba ekipa kako se smatralo.Hrvatske reprezentativke igrale su s nešto više snage i energije nego protiv Argentine, a na trenutke pokazale su da su njihovi dometi ipak puno veći nego što to pokazuju trenutni rezultati. Nažalost nakon prijema servisa ponovno se loše prelazilo u fazu napada i tu slabost, koja nas je pratila u svim dosadašnjim utakmicama, nismo uspjeli prevladati ni protiv relativno jakih Bugarki. Bilo je, doduše, dobrih akcija, lijepih realizacija napada, pa i solidnih obrana, ali to protiv iskusnijih Bugarki nije bilo dovoljno. Posebice zbog toga što na utakmicama takve razine protivnice odmah kažnjavaju svaku pogrešku, a mi smo ih imali, kao i u svim prethodnim utakmicama, ipak previše.

Treba međutim priznati da su Bugarke ipak puno jača ekipa, te da naše igračice objektivno govoreći nisu imale puno šansi da naprave bolji rezultat. Pogotovo što je potpuno zakazala blok igra, do sada naše najjače oružje. U prvom i drugom setu imali smo samo po dvije uspješne obrane, a u trećem tri.

Naše reprezentativke ušle su puno bolje u meč nego dan ranije protiv Argentine i nisu dopuštale Bugarkama da u početku ostvare neku veću prednost. Nažalost, Fabris i Luketić, koje su bile daleko najefikasnije, dobile su u napadu nekoliko vrlo teških lopti, pa umjesto da povedemo, Bugarske su ostvarile prednost od 6:9. No, naše djevojke su zahvaljujući dobrim napadima izjednačile na 11:11. Nažalost, to je bilo sve jer su Bugarke zahvaljujući našem lošem prijemu servisa te slabijoj distribuciji lopti u napadu za čas stvorile prednost od 12:16, a potom i od 14:21. Sigurnom i rutiniranom igrom Bugarke su osvojile set uvjerljivom prednošću od 18:24.

U drugom setu, nakon što je sredinom prvog seta ušla Štimac, igra naše reprezentacije u napadu donekle se popravila, pa su naše djevojke uspijevale održavati rezultatsku ravnotežu. Napadi Fabris i Luketić postali su, zahvaljujući boljim loptama, opasniji i efikasniji. Čak smo uspjeli steći prednost od 11:9 i 14:11. No, nakon nekoliko promašaja u napadu, Bugarke su nas stigle, te povele s 15:17. Od tada naše igračice nisu uspijevale uspostaviti normalan ritam igre, pa su u odlučujućim trenucima drugog seta napravile seriju pogrešaka što su Bugarke iskoristile da ponovno osvoje set s velikom prednosti od 17:25.

Početak trećeg seta , bio je repriza prva dva. Do 8:8 naša reprezentacija uspijevala je nekako držati korak s Bugarkama, no tada je napravljena već uobičajena serija pogreške tako da su protivnice vrlo brzo pobjegle na četiri poena razlike, te povele s 8:12 i 10:14. Povremeni dobri potezi u obrani i napadu ipak nisu nisu bili dovoljni da se ozbiljnije ugroze Bugarke koje su pred kraj pobjegle na 11:16. Kao i u prva dva seta tako su i u trećem, tu prednost Bugarke su mirno održavale do kraja susreta.

Najefikasnije u napadu bile su Fabris s 10 poena, Luketić s 8, Strunjak sa 7, Butigan i Pavičić s po 3 poena.

Hrvatska je igrala u sastavu: Rene Sain, Nikolina Božićević, Božana Butigan, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Samanta Fabris, Natalia Tomić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Katarina Luketić.

Bugarska: Dimitrova, Stoyanova, Slancheva, Dimitrova, Rabadzhieva, Paskova, Barakova, Barakova, Dancheva, Grigorova, Guncheva