Ostalo

Hrvatska reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo

Autor: Nedjelja, 01 Travanj 2018

U polufinalnom dvoboju između Hrvatske i Latvije, Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci pobijedila je Latviju s rezultatom 3:0 (25-12, 25-22, 25-12)  te se u finalu sastala s reprezentacijom Tajlanda koju je uvjerljivo pobijedila s 3:0 (25-15, 25-14 25-15).

Izabranici Izbornika Gorana Leke u 65 minuta utakmice još jednom su pokazali izuzetnu koncentriranost, odradivši sve zadatke koje je izbornik stavio pred njih, iako s očigledno slabijim protivnikom skojim su se satali u svojoj grupi, sigurno su priveli utakmicu kraju osvojivši zlatnu medaju na Kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo koje će se od 15. do 22. srpnja održati u Nizozemskoj. Jedino je prvak ovog kvalifikacijskog turnira, na kojem se natjecalo 8 muških reprezentacija, stekao pravo na nastup na svjetskom prvenstvu.

U ženskoj konkurenciji uvjerljivom pobjedom se ženska Talijanska reprezentacija u sjedećoj odbojci plasirala na svjetsko prvenstvo te se time potvrdilo kako je Europa vodeći kontinent u sjedećoj odbojci i na svjetskoj razini.

Na svjetskom prvenstvu će u obje konkurencije nastupiti 16 najboljih reprezentacija iz cijelog svijeta.