Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva

Objavljeno: Četvrtak, 09 Studeni 2017 20:48 Autor:
Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva Foto: eurosittingvolley.com

Hrvatska sjedeća odbojka ostvarila je povijesni uspjeh plasiravši se u polufinale Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje se održava u Poreču.

Hrvatska je u četvrtfinalnom ogledu svladala reprezentaciju Nizozemske s uvjerljivih 3-0 u setovima. Prvi set je ponudio malu dramu, ali koncentracija naših odbojkaša je presudila te smo tako osvojili prvi set sa tijesnih 27-25, iako su Nizozemci imali vodstvo od 24-25. Drugi set nije ponudio previše uzbuđenja jer su naši odbojkaši bili uvjerljivi i ostavili Nizozemce na tek 16 poena. Treći set je donio nešto više uzbuđenja, Nizozemci su se držali cijelo vrijeme, čak ponekad i poveli, ali ponovno smo prelomili rezultat i izborili čak četiri vezane meč lopte, od koji smo treću iskoristili.

Najbolji naš igrač je ponovno bio kapetan Ivan Ćosić sa 19 poena, slijede ga Siniša Miličević sa 9 poena te Nenad Ilibašić sa 4 poena. 

Spomenimo i to kako je naša reprezentacija u grupi osvojila prvo mjesto bez izgubljenog seta, svladavši Italiju i Poljsku sa 3-0 u setovima. 

Povijesni je to uspjeh za našu sjedeću odbojku, a do sada je najbolji rezultat bio onaj iz 2006. godine kada smo osvojili peto mjesto na Svjetskom prvenstvu. 

U polufinalu će naša reprezentacija igrati protiv Ukrajine i nadamo se kako možemo napraviti još jedan korak dalje. 


Sastav naše reprezentacije:

 

Željko Brica

Damir Kasap

M. Zečević-Tadić

Slaven Horvat

Nenad Ilibašić

Omer Ćorić

Siniša Miličević

Željko Šarić

Vilijem Kerep

Ivan Ćosić (kapetan)

Edvin Zdionica

Vinko Oroz

 

Velike čestitke ovim momcima koji daju svaki djelić sebe i vjerujemo kako mogu napraviti još jedan korak dalje protiv Ukrajine.