Hrvatski odbojkaški savez na trećem sastanku projekta BIGG4VB u Varšavi

Objavljeno: Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 17:41 Autor:

U sklopu Erasmus+ Sport projekta pod nazivom “Better incorporation of good governance principles for better volleyball success”, BIGG4VB, u Varšavi je 7. listopada održan treći sastanak projektnog tima, koji čine šest nacionalnih odbojkaških saveza i predstavnici Zagrebačke škole ekonomije i managementa i Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Cilj projekta BIGG4VB je implementacija dobrog upravljanja odbojkaškim savezima i klubovima na temelju deset kriterija, te će se u suradnji s ZŠEM-om i KIF-om Split identificirati primjeri dobre prakse upravljanja i poštivanja načela u odbojkaškim savezima Austrije, Islanda, Italije, Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Nakon sastanaka održanih u Zagrebu i Rimu, treći sastanak održao se u sjedištu Poljskog odbojkaškog saveza, gdje su se prezentirale prve analize za svih šest nacionalnih saveza te zaključci dosadašnjih istraživanja od strane predstavnika ZŠEM-a i KIF-a Split.

Sastanku u Varšavi prisustvovali su predstavnici Austrijskog, Islandskog, Poljskog, Slovenskog, Talijanskog i Hrvatskog odbojkaškog saveza, na čelu s predsjednikom Antom Bakovićem, direktoricom Valentinom Bifflin i stručnim tajnikom Franom Žanićem.

Budući koraci u projektu temeljit će se na formiranju strateških planova za svih šest nacionalnih saveza i kreiranju specifikacija za mrežni alat za kontrolu i praćenje realizacije razvijenih planova. 

idući sastanak očekuje se početkom prosinca u Beču.