Ostalo

Još pet dana do otvaranja Svjetskog prvenstva u muškoj konkurenciji

Autor: Utorak, 04 Rujan 2018

Odbrojavanje do početka FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci se nastavlja. Još pet dana preostalo je do otvaranja utakmice između Italije i Japana, koje će se održati u Foro Italico u Rimu.

U ovoj fazi organizatori su potvrdili da su prodali više od 70.000 ulaznica za utakmice, a po prvi put dvije zemlje Italija i Bugarska surađuju na Svjetskom prvenstvu u odbojci.

Predsjednik Italije, Sergio Mattarella, potvrdio je svoju nazočnost na otvaranju susreta između Italije i Japana. Rasprodaja ulaznica se odnosi na početnu utakmicu u Rimu, kao i na utakmicu Italije i Argentine, koja će se igrati 15. rujna u Firenci te na utakmice polufinala i finala u Torinu 29. i 30. rujna.

Povijesni turnir odvija se i u tri bugarska grada - Sofiji, Varni i Rusei, nastavljajući priču o uspjehu, koja je započela još u 2015. godine kada su Bugarska i Italija bili domaćini vrlo uspješnog muškog Europskog prvenstva. Domaćin Bugarska će svoju prvu utakmicu igrati  9. rujna protiv Finske u Sofiji.

Na Svjetskom prvenstvu osim domaćina Italije i Bugarske igrati će Argentina, Belgija, Dominikanska republika, Japan, Slovenija, Brazil, Kanada, Kina, Egipat, Francuska, Nizozemska, Australija, Kamerun, Rusija, Srbija, Tunis, SAD, Kuba, Finska, Iran, Portoriko i Poljska.