Ostalo

Mihajloviću kormilo Makedonki

Autor: Petak, 31 Srpanj 2020

Duže nego što je to bilo predviđeno, ali valjda je toliko bilo potrebno, trajali su razgovori čelnika Odbojkaške federacije Sjeverne Makedonije i Nenada Mihajlovića, da bi na kraju svega obje strane zadovoljno mogle potvrditi da je mladi srpski stručnjak i definitivno preuzeo mjesto izbornika mlađih nacionalnih selekcija južnih susjeda. Dogovor je postignut, na ugovor su i jedna i druga strana potvrdno klimnule glavom, a uskoro će se i potpisati.

– To bi se trebalo dogoditi prve nedjelje kolovoza, kada je planirano da odem u Skoplje. Napravit ćemo četiri “punkta” gdje će se okupiti najtalentiranije mlade odbojkašice Sjeverne Makedonije. Naglasak je na Europskom prvenstvu juniorki koje će se u toj zemlji održati 2022. godine, a cilj je da se igra što bolje. Treba izvršiti selekciju, nije to lak posao, bit će ga puno, ali iskreno jedva čekam. Malo sam se poželio rada, i vjerujem da će sve ići kako smo planirali.

Do suradnje je došlo skoro slučajno, a trenutna situacija u svetu, s virusom Covid-19 je utjecala da pregovori potraju duže od očekivanog.

– Još u ožujku sam bio u Skoplju, razgovarao sa predsjednikom makedonskog Saveza, Petrom Jovanovskim. Htio bih da se zahvalim najprije Biljani Mihajlović, koja je bila na “izvoru informacija” kada su oni rekli da traže izbornika mlađih selekcija, zatim predsjedniku našeg Saveza Zoranu Gajiću koji je dao preporuke za moj rad, ali i Emiliji Terzievskoj, koja je bila “veza” između mene i ljudi iz makedonske Federacije, a koja će mi biti prvi suradnik.

To bi “u prijevodu” trebalo značiti da će nekadašnji trener Vizure koji je tom klubu donio jednu od pet šampionskih titula, 2016, postaviti temelje za budućnost ženske odbojke u Sjevernoj Makedoniji.

– Možda bi se moglo i tako reći, ali idemo se držati trenutnog plana. Naravno da očekujem da veliki broj sadašnjih kadetkinja, koje će za dvije godine igrati na spomenutom Europskom prvenstvu za juniorke, jednog dana postanu i seniorske reprezentativke. Volio bih kada bi netko jednog dana rekao da igra selekcije Sjeverne Makedonije liči na srpsku školu odbojke.

Tko poznaje Nešu “Bubamaru”, zna da mu energije i znanja ne fali, da će sve usmjeriti ka tome da svi budu zadovoljni.