Ostalo

Mladen Kašić novi trener slovenskog ACH Volley Ljubljana

Nakon poraza u finalu doigravanja i finalu nacionalnog kupa, ACH Volley Ljubljana predstavio je novog glavnog trenera Mladena Kašića koji će naslijediti Matiju Pleska.

Ovaj 62-godišnji hrvatski stručnjak ima bogatu igračku i trenersku karijeru. Kao igrač nastupio je na Ljetnim olimpijskim igrama 1980. u Moskvi, gdje je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio 5. mjesto, bio je član Mladosti iz Zagreba (1979.-1986.) te nekoliko momčadi u Italiji i Francuskoj.

Kao trener, gotovo čitavu karijeru proveo je u Francuskoj, gdje je 25 godina radio s uglavnom muškim momčadima. Proveo je 19 sezona u Nici, gdje je bio na čelu momčadi Nice Volley Ball nastupajući u francuskoj "Ligue A". Tijekom svoje trenerske karijere trenirao je i Arago de Sete V.B. (2019.) i Le Cannet Rocheville (2007.-2011.) u ženskoj “Ligue A”. Prošlu je sezonu proveo u francuskoj elitnoj diviziji kao glavni trener AS Monaco V.B.

ACH Volley Ljubljana također je najavio i prvo pojačanje u momčadi, nakon dvije sezone igranja u Italiji, slovenski reprezentativac Jani Kovačič vraća se u Ljubljanu. Na poziciji libera već je proveo tri godine u ACH Volley Ljubljana (2016-2019). Kao član reprezentacije na EP 2019., osvojio je 2. mjesto i proglašen je za najboljeg libera natjecanja.