Ostalo

Odbojkašice Srbije za zlato pobijedile reprezentaciju Nizozemske

Autor: Ponedjeljak, 02 Listopad 2017

Odbojkašice Srbije osvojile su naslov europskih prvakinja nakon što su u finalu u Bakuu savladale Nizozemsku s 3:1 (25-20,25:22,18-25,25:18). Reprezentacija Srbije do finala je došla bez ijednog poraza.

Za Srpkinje je ovo drugi naslov u povijesti, prvi su osvojile 2011. godine, dok su Nizozemke izgubile drugi finale za redom. Prije dvije godine u Rotterdamu su izgubile od Ruskinja.

Veliko finale turnira bila je uistinu uzbudljiva utakmica s najboljim odbojkašicama, gledali smo četiri zaista vrhunska seta. Nizozemke su se borile, ali Srpkinje su stalno povećavale tempo i nisu dozvolile Nizozemkama da im ozbiljnije zaprijete, osim u trećem setu koji odlazi na stranu reprezentacije Nizozemske.

Jamie Morrison glavi trener Nizozemske: „Mislim da ću biti sretniji nakon tri, četiri dana, kada se sutra ujutro probudim, bit ću malo uzrujan, ali ovo je postignuće jer smo bili u mogućnosti osvojiti zlato, jednako kao i posljednji put na ovom turniru. Srbija je odigrala iznimno dobro, kao što sam i rekao naučit ćemo nešto iz ovog finala kako bismo se poboljšali.“

Zoran Terzić glavni trener Srbije: „Očito smo sretni i zadovoljni, vrlo smo ponosni što smo prvaci Europe, a osobito s načinom na koji smo postali europski prvaci. Gotovo niti jednom protivniku, nismo pružili mogućnost da nas pobjedi i zbog toga sam jako ponosan na svoj tim, moje igračice i sve ostale. Naravno, bit će teško ponoviti ovu vrstu izvedbe, ali nadam se da ne možemo samo ostati na ovome, da ćemo i dalje rasti, jer je ovo gotovo nova momčad. Siguran sam da možemo igrati još bolje, nego što smo to učinili ovdje kako bismo mogli uzeti medalju slijedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu.“

Ekipa prvenstava:

Pucač/napadač: Brankica Mihajlovic (SRB), Anne Buijs (NED)
Srednji bloker: Eda Erdem Dündar (TUR), Stefana Veljkovic (SRB)
Dijagonala: Lonneke Slöetjes (NED)
Tehničar: Laura Dijkema (NED)
Libero: Valeriya Mammadova (AZE)
MVP: Tijana Bošković (SRB)