Ostalo

Odlična igra mladih reprezentativaca nedovoljna za prolazak u završni krug borbe za Europsko prvenstvo

Autor: Četvrtak, 20 Travanj 2017
Reprezentacija Hrvatske Reprezentacija Hrvatske Foto: cev.lu

Hrvatska muška mlađe kadetska reprezentacija ovog je vikenda u Baru, Crnoj Gori sudjelovala na drugom krugu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo.

Pod vodstvom izbornika Ivana Andromaka i pomoćnog trenera Antonia Surača dečki su odigrali dvije utakmice, s domaćinom Crnom Gorom i Srbijom. S jednom dobivenom i jednom izgubljenom utakmicom dečki se nisu uspjeli kvalificirati u završnicu borbe za Europsko prvenstvo no  pokazali su dobru igru i potencijal za buduća natjecanja.

Prvu utakmicu naši su dečki igrali protiv reprezentacije Srbije, a u tijesnoj su borbi izgubili 3:0 u setovima. Prvi set uvjerljivo je otišao u ruke Srbije s rezultatom 25:12. No u preostala dva seta naši su reprezentativci bili koncentriraniji i postizali su prednost od nekoliko poena. U konačnici je nedostajalo malo više sreće i snage te su drugi i treći set izgubili s tek 2, odnosno 3 poena razlike. Među našim reprezentativcima u toj se utakmici istaknuo kapetan Ivan Đirlić s ostvarenih 16 poena.

Drugu utakmicu naši su reprezentativci igrali protiv domaćina, reprezentacije Crne Gore te su pobijedili s uvjerljivih 3:0 u setovima (25:19, 25:23, 25:22). U toj su se utakmici igrom istaknuli primač Roko Poropat i odličan bloker Mateo Rastovčan.

Izborniku Ivanu Andromaku ovo je bilo prvo međunarodno natjecanje s reprezentacijom te je sveukupno vrlo zadovoljan igrom naših reprezentativaca kao i ponašanjem i sportskim duhom koji je vladao među članovima momčadi.

Za našu reprezentaciju igrali su: Ivan Đirlić, Leonardo Velić, Trpimir Ramljak, Roko Poropat, Dominik Šajnić, Tino Busak Vidaković, Antonio Palić, Rene Mezak, Mario Krivić, Mateo Rastovčan, Duje Jelenić i Luka Perić.