Osječke odbojkašice u prvom kolu CEV Challenge Cupa protiv Austrijanki

Objavljeno: Nedjelja, 18 Lipanj 2017 10:00 Autor:

Nakon fenomenalne prošle sezone koju su odradile u sjajnom ritmu Odbojkašice ŽOK Osijeka u novoj sezoni čekaju i novi, još zahtjevniji izazovi, kako u prvenstvu i Kupu, od ove sezone ŽOK Osijek će nastupiti i u europskim natjecanjima.

Osječki prvoligaš prijavio se za nastup u Challenge Cupu za što su plasmanom zaradili osnovni preduvjet, a danas je u Luksmburgu održan ždrijeb za drugo kolo u kojem se Osječanke uključuju u natjecanje. Loptice su odredile da će našim djevojkama protivnice biti Austrijanke,  VB NÖ Sokol Schwechat.
Bez obzira na protivnika sigurno je da Osječanke ne planiraju igrati samo jednu euro rundu, sigurno će trener Dario Fančović ekipu spremati za proboj u sljedeću rundu natjecanja. Posao će mu na žalost prilično otežati odlazak iz kluba dvije iznimno bitne igračice, naime Antonia Volmut i Katarina Pavičić dres ŽOK Osijeka zamjenile su onim zagrebačke Mladosti. Nastavak je to istih probema koji Osijek zateknu svako ljeto, nakon što se posloži odlična ekipa, na početku svake sezone barem jedna od najboljih igračica ode, a sada je čak riječ o njih dvije koje su definitivno bile nositeljice igre, posebno u trenucima kada zbog ozljeda na terenu nisu bile Ivan Barunčić i Ivana Grubeša.
Vodstvo kluba naravno intenzivno radi na angažmanu adekvatnih zamjena, u toku su pregovori sa nekoliko igračica, među kojima je jedna juniorska reprezentativaka Bosne i Hercegovine, te seniorska reprezentativka Crne Gore, te još nekoliko perspektivnih igračica s našeg područja. Ako se ti angažmani ostvare sigurno je da će Osijek biti barem na jednakoj razini kvalitete, no valja pričekati da se stvari konkretiziraju do kraja.