Petar Đirlić blistao u Ligi prvaka protiv Zenita

Objavljeno: Srijeda, 19 Prosinac 2018 23:36 Autor:

Jučer je u Ljubljani u sklopu Lige prvaka odigran susret između slovenskog prvaka ACH Volleya i Zenita iz Saint Petesburga. Sjajnu utakmicu odigrao je hrvatski reprezentativac Petar Đirlić, koji je predvodio ACH Volley s 25 osvojenih poena.

Kao autsajder je ACH Volley ušao u susret protiv moćnog Zenita, u čijim redovima igraju svjetske klase poput Kubanca Cameja, Njemca Grozera, Slovak s ruskim državljanstvom Diviš, Rusi Volkov, Aščev, Antipkin,  Šivozelez. Činilo se da će utakmica biti brzo okončana u lijepo popunjenoj maloj dvorani Tivoli u Ljubljani. Zenit je imao vodstvo od 2:0 u setovima i 10:7 u trećem setu, ali slovenski prvak predvođen našim Đirlićem nije pomišljao na predaju.

Trener ACH volleya  Andrej Urnaut, odličnim izmjenama, ulaskom Vilimanovića na dizača Okrogliča na prijem vratio je utakmicu u ravnotežu. Slovenski prvaci su s  velikom željom, odličnom igrom i uz pomoć navijača došli do petog seta. U njemu se držali do samog kraja, ali nisu uspjeli prirediti iznenađenje protiv kluba koji ima nekoliko puta veći proračun. Na kraju je Zenit kući otišao s pobjedom, do koje je stigao s 16:14 u petom setu.

Vrijedi secirati partiju koju je pružio 21-godišnji Petar Đirlić, igrač ponikao u kaštelanskoj školi odbojke. Đirlić je jedini hrvatski odbojkaš u ovogodišnjoj Ligi prvaka, ali nije se našao na spisku izbornika Rančića za predstojeće utakmice kvalifikacije za EP u siječnju. Đirlić je od 25 poena, dva poena osvojio servisom, jedan blokom, a u napadu je imao realizaciju od 49%. Odlične brojke za utakmicu protiv suparnika kvalitete Zenita. Uz to servisima je gotovo kroz cijeli susret Đirlić stvarao probleme ekipi iz Rusije, a u napadu je osvajao ključne poene.

- Mislim da smo ušli u utakmicu s previše respekta i kao da nismo vjerovali da možemo uzet bod(ove),ne igramo baš svaki dan pred dvije tisuće ljudi pa nas je malo i trema pojela. Tek poslije drugog seta smo shvatili da nemamo što izgubiti, pa smo počeli igrati opušteno i pokazali našu pravu igru. Pokazali smo da imamo 12 igrača koji u svakom trenu mogu promijeniti smjer utakmice, danas sam to bio ja, sutra će netko drugi iskočiti. U završnici se vidjelo koliko smo mlada ekipa,naš najstariji igrač u terenu je bio vjerojatno njihov najmlađi. Šteta na kraju, skupu san nas koštale pogreške u završnici petog seta, manjak iskustva i manjak ovako jakih utakmica u domaćem i regionalnom prvenstvu. Drago mi je da smo pokazali i sebi, i navijačima koliko zapravo vrijedimo, i siguran sam da uz ovakav rad i trud možemo ponoviti slična izdanja u Ligi prvaka – rekao je nakon utakmice Petar Đirlić.