Pobjeda odbojkašica u prvom kolu kvalifikacija za EP

Objavljeno: Četvrtak, 16 Kolovoz 2018 16:13 Autor:

Izbornik Santarelli: Moj sistem je kompliciran, ali zadovoljan sam. Jači smo i od Švicarske.

Okupilo se stotinjak navijača u dvorani Sutjeska vrela kako bi podržali hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju u borbi za Europsko prvenstvo koje se igra 2019. godine. Dobro je izabranicama izbornika Santarellija došlo to navijanje u 1. kolu kvalifikacija, jer vidjelo se odmah na početku kako su Albanke došle s ambicijama. 

No, te su se ambicije razvodnile nakon prvog seta kojeg je naša vrsta riješila za dvadesetak minuta. Hrvatice su prema kraju igrale sve bolje i na kraju slavile s 3:0 u setovima (25:20, 25:14, 25:17).

Izbornik Daniele Santarelli bio je zadovoljan viđenim. Ovo mu je bila prva službena utakmica i već je upisao pobjedu.

- Da, bila je ovo moja prva službena utakmica i tek smo tri tjedna zajedno, a pobijedili smo. Bilo nam je to jako bitno. Cure su neke stvari odradile jako dobro. Bio je ovo prvi korak ka prvenstvu – rekao je Santarelli pa dodao:

- Promijenio sam dosta stvari jer moj sistem je dosta kompliciran. Igramo brzo, promijenio sam nešto s obranom i blokom, teško im je možda bilo pohvatati sve u nekoliko tjedana, ali neke stvari su bile dobre. Moramo biti kvalitetniji na prvom dodiru. Moramo se još malo više braniti, ali nije to lako.  Treba nam još vremena da radimo na tome, ali prvi dojam sada je odličan – rekao je zadovoljno Santarelli.

Sljedeću utakmicu hrvatska ženska vrsta igra već u nedjelju kada će snage odmjeriti s reprezentacijom Švicarske (15.30 sati).

- Švicarska je na istom nivou, već sam ih proučavao, oni su dobar tim, ali ako ćemo igrati ovako dobro, jači smo od njih – zaključio. A zadovoljna je bila i kapetanica Samanta Fabris.

- Sigurno da je ova pobjeda potaknula i izbornika. Napravili smo dosta dobrih stvari koje je tražio od nas, moramo još raditi da igramo na njegov način, ali zadovoljni smo. Za sada smo se koncentrirali na Albaniju, a od sutra kreće Švicarska. No,  očekujemo pobjedu. Trebale bismo se kvalificirati na Europsko prvenstvo – zaključila je Samanta.

 Inače naše odbojkašice ždrijeb je smjestio u skupinu B u kojoj su, uz Albaniju, i reprezentacija Švicarske te Austrije.