Poljaci razbili Brazil i obranili zlatnu medalju

Objavljeno: Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 21:56 Autor:
Poljaci razbili Brazil i obranili zlatnu medalju Foto: fivb.com

Poljska je razbila Brazil s 3-0 (28-26, 25-20, 25-23) u uzbudljivom finalu Svjetskog odbojkaškog prvenstva pred još jednom rasprodanom dvoranom Pala Alpitour (Torino) te su upisali treći naslov prvaka svijeta u svojoj povijesti, nakon 1974. i 2014. godine.

Ovo je bilo praktički ponavljanje prethodnog finala iz 2014. godine kad su Poljaci pobijedili Brazil kod kuće u četiri seta.

Poljake je predvodio nezaustavljivi Bartosz Kurek koji su do konačne pobjede došli za samo 97 minuta.
Iznenađujuće, nije bilo igra: Poljska je pokazala da je još jednom u stanju ukloniti protivnike svojih najboljih oružja.

Siguran prijem servisa imali su Artur Szalpuk i libero Pawel Zatorski, koji su neutralizirali brazilce Wallacea De Souzu i Lucasa Saatkampa dozvolivši im samo 2 asa u cijelom susretu, uz ukupno 69% idealnog prijema servisa.

U prvom dijelu susreta Wallace De Souza bio je najučinkovitiji kod Brazilaca, ali polako je padao u igri te ga je zamijenio Evandro Guerra.

Brazilci su se krajem trećeg seta pokušali još jednom vratiti u utakmicu zahvaljujući odličnim servisima Evandra i Bruna ali Kurek silovitim napadom završava utakmicu.

Bartosz Kurek proglašen je kao MVP cijelog Svjetskog prvenstva.

Svjetsko prvenstvo, finale:

Poland - Brazil 3-0 (28-26, 25-20, 25-23)