Poljak i Kolec prvaci Rusije!

Objavljeno: Nedjelja, 30 Travanj 2017 07:42 Autor:

Kapetanica Hrvatske Maja Poljak jučer je sa svojim Dinamom iz Moskve stigla do naslova u Rusiji. Nije jedina iz Hrvatske, velike zasluge idu i Damiru Kolecu, kondicijskom treneru Dinama iz Moskve, kojem je to druga uzastopna prvenstvena titula.

Nakon četvrtog mjesta na Final Fouru Lige prvaka proteklog vikenda u Italiji, Dinamo Moskva s dvije gostujuće pobjede protiv Dinama iz Kazanja stigao je do naslova u Rusiji, i tako zaokružio uspješnu sezonu. Jučer je klub iz Moskve slavio s 3:1(27:25, 14:25, 30:28, 25:21). Bila je to treća pobjeda u finalnoj seriji za Dinamo Moskvu, koja je ujedno donijela i naslov. U petak je Dinamo Moskva do druge pobjede u seriji, u Kazanju došao nakon velike borbe s 18:16 u petom setu i to nakon što su gubili 2:0 u setovima.

Kapetanica Hrvatske Maja Poljak u petak je u pobjedu ugradila svojih 10 poena, jučer 11. Odigrala je finale na visokoj razini i još jednom pokazala svoj pobjednički karakter i veliko iskustvo. Kolec je pak još jednom odradio sjajan posao u pripremi ekipe, nakon Final Foura u Italiji, gdje je Dinamo odigrao dvije utakmice u Kazanju su fizički izgledali odlično. Kazan je imao puno više vremena za pripremu treće i četvrte finalne utakmice, ali to se na terenu nije osjetilo. Ekipa iz Moskve činila se znatno spremnija.

Sezona za Dinamo Moskvu ne završava ovim uspjehom, od 9. svibnja oni će se u Japanu boriti za naslov na Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje će biti sama krema klupske svjetske odbojke.