Poraz Hrvatske na početku kvalifikacija za odlazak na EP 2019.

Objavljeno: Četvrtak, 16 Kolovoz 2018 16:20 Autor:

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2019. pred punom dvoranom u Steyru izgubila od Austrije 3:1 (21:25, 25:21, 26:24, 25:22).

Hrvatska reprezentacija dobro je otvorila utakmicu i činilo se da će se kući vratiti s maximalnim brojem bodova, ali Austrijanci uz dobru igru svog korektora i veliki broj grešaka Hrvatske na servisu upisuju prvu pobjedu u kvalifikacijama.

„Čestitam Austriji na borbenosti, mi smo imali našu šansu, ali ju nismo iskoristili u tom trećem setu. Loše smo servirali, dosta smo griješili, Austrijanci su to iskoristili, a njihov korektor odigrao je odlično. Ništa, idemo dalje, treba zaboravit ovu utakmicu i protiv Portugala ići opet svom snagom“ – izjavio je kapetan reprezentacije Danijel Galić.

„Čestitam Austriji na pobjedi, šteta jako smo dobro otvorili utakmicu, taktički smo radili dosta dobro. U drugom setu Austrija se odvojila odmah na početku zahvaljujući servisu svog korektora , koji je cijelu utakmicu odigrao jako dobro. Međutim i tu smo dobro reagirali i uspjeli se vratiti u utakmicu, no do kraja seta ipak nismo izdržali. Mislim da je treći set ove utakmice bio presudan, gdje smo imali čiste kontre za riješit ga, onda bi utakmica sigurno otišla u drugom smjeru. Borili smo se, ali u principu, mislim da su presudile te teške lopte i trebali smo agresivnije servirati, posebno kada su Austrijanci primali samo s dva primača. Treba zaboravit na ovo, očekivati da će se vratiti Zhukouski protiv Portugala. Dat ćemo sve od sebe, ništa nije izgubljeno, važno je da momčad reagira pozitivno i sve ćemo učiniti da dobijemo Portugal.“- izjavio je nakon utakmice izbornik Ivan Rančić.