Challenge Cup

Schaffhausen potopio Mladostašice u Zagrebu

Autor: Četvrtak, 29 Studeni 2018

Prva utakmica šesnaestine finala CEV Challenge kupa nije bila sretna za odbojkašice zagrebačke Mladosti koje su poražene od švicarskog Schaffhausena.

Kao i njihovi kolege iz zagrebačke Mladosti i Mladosti Ribola Kaštela, niti odbojkašice Mladosti nisu danas uspjele doći do pobjede u europskom natjecanju. U prvom susretu šesnaestine finala CEV Challenge kupa bolji od njih bile su nakon tri seta odbojkašice Schaffhausena.

Dobro su se držale Mladostašice i nije Schaffhausen lagano došao do pobjede. Nažalost, točno u onim trenucima kada se lomio rezultat i kada je trebalo biti najsmireniji, Mladostašice su gubile koncentraciju.

U prvom setu Švicarke su relativno lako došle do seta sa 16:25, dok su u sljedeća dva seta imali nešto teži posao. U drugom je Schaffhausen slavio s 20:25, a u trećem u kojem je Mladost bila najbliža, s 21:25.

Najbolje su kod gostiju bile Chantale Riddle i bivša Mladostašica Karla Klarić s 13 poena. Kod Mladosti, Valentina Vrbanc upisala je 10 poena, dok je Bozana Butigan dodala čak četiri bloka.

Uzvrat je na rasporedu 5.12. u 20 sati.

CEV Challenge kup (ž), šesnaestina finala, 1. utakmica:
Mladost Zagreb - Schaffhausen 0:3 (16-25, 20-25, 21-25)