U Europi iduće sezone igrat će dva ženska i dva muška hrvatska kluba

Objavljeno: Četvrtak, 16 Ožujak 2017 22:19 Autor:

Već dosta dugo po medijima, može se čuti i pročitati da neki naši klubovi hvataju plasman u Europu iduće sezone, pa čak i da su ga trećeplasirane ekipe već osigurale. Jedan od razloga za to vjerojatno je tekuća sezona, u kojoj su u Europi igrala tri ženska, i tri muška hrvatska kluba.

Ranking lista CEV-a za sezonu 2018/2019 poznata je već nekoliko mjeseci. Ona je jedina mjerodavna i propisuje koliko koja zemlja ima mjesta u europskim kupovima. U odnosu na prošlu sezonu Hrvatska je pala u poretku i izgubila po jedno europsko mjesto u obje konkurencije. Razlog su neke ranije sezone kada naših klubova gotovo da i nije bilo u Europi. Sve u svemu, boje Hrvatske u Europi iduće sezone braniti će po dva kluba u svakoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska je na 22. mjestu, a to je pozicija koja nosi mjesto jednom klubu u Ligi prvakinja, i nastup jednog našeg kluba u Challenge kupu. Isto stoje stvari i u muškoj konkurenciji, s time da smo tu nešto lošiji, na 26. mjestu. Pozicija koja donosi nastup tri kluba u Europi u obje konkurencije je 20. mjesto.

Kompletan ranking možete vidjeti na sljedećem linku: CEV Ranking Lists